Σοκαρισμένη παρακολουθεί ολόκληρη η χώρα τις δραματικές εξελίξεις που στο πέρασμά τους έχουν καταστρέψει τεράστιες δασικές εκτάσεις, ανθρώπινες περιουσίες και έχουν στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες απροστάτευτα ζώα.

Η Κάτια Ζυγούλη, παρακολουθώντας όλα αυτά που συμβαίνουν θυμήθηκε τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι πριν τρία χρόνια στις οποίες είχε κινδυνέψει και το δικό της σπίτι.

Με μια σειρά αναρτήσεων, στον λογαριασμό της στο Instagram θέλησε να εκφράσει την πικρία της. Κυρίως, όμως, να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως αν ενωθούμε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τα ξαναφτιάξουμε όλα.
katiazygoul1
katiazygoul2
katiazygouli_233030837_1023681841768624_1566503452689832684_n-338x600

Δε ξέρω γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα το ξαναφτιάξουμε. Όλοι μαζί. Να πηγαίνουν όλα τα σχολεία για αναδάσωση. Κάθε μέρα. Τι να την κάνουν τη μόρφωση αν δεν υπάρχει ζωή γύρω τους; Δε ξέρω ποιοι είναι οι τύποι με τα γκαζάκια και εικασίες δε θέλω να κάνω.

Ξέρω όμως ότι όλο και κάτι έχουμε στο σπίτι μας που πραγματικά μπορούμε να προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα. Ας είμαστε όλοι μαζί. Ας μη ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα όταν σβήσουν οι τελευταίες σπίθες. Πριν τρία χρόνια είχε φωνάξει όλη η Ελλάδα, “Ποτέ ξανά”.
Και να που συμβαίνει ξανά και ξανά και ξανά. Όμως θα το ξαναφτιάξουμε”.