Eκτός από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες μαίνονται οι πυρκαγιές, ώρες αγωνίας περνούν και όσοι έχασαν τα κατοικίδιά τους ή δυσκολεύονταν να τα εντοπίσουν.

 Η Δανάη Μπάρκα βρισκόταν εκτός Αττικής, έχοντας αφήσει τα δύο σκυλάκια της σε ξενοδοχείο για ζώα στη Βαρυμπόμπη.

 Ωστόσο, το καταφύγιο χρειάστηκε να εκκενωθεί λόγω της πυρκαγιάς και έτσι η ίδια έχασε το στίγμα τους για κάποιες ώρες.

 Μάλιστα, ανάρτησε σχετικό story στο Instagram όπου γνωστοποιούσε την κατάσταση στους ακόλουθούς της.

 «Παιδιά μην με ρωτάτε για τα σκυλιά, δεν έχω επικοινωνήσει, προσπαθώ πολλές ώρες. Κάποιος έγραψε ότι πήγαν σε ένα άλλο μέρος πάλι για σκυλάκια αλλά πήρα εκεί και μου είπαν ότι δεν ισχύει. Παλεύω να γυρίσω εσπευσμένα στην Αθήνα, δεν έχω σήμα και έχω χάσει και επαφή με τα σκυλιά μου. Είμαι σε πανικό. Αν έχω νεότερα φυσικά και θα σας ενημερώσω. Μέχρι τότε όποιος έχει νεότερα ας είμαστε σε επαφή», έγραψε.

 Λίγο αργότερα, η ίδια κοινοποίησε τη χαρμόσυνη είδηση, ότι τα σκυλάκια της βρέθηκαν χάρη στη βοήθεια των εθελοντών και της Κατρίνας Τσάνταλη, της οποίας το καταφύγιο ζώων καταστράφηκε ολοσχερώς.

 Η Δανάη Μπάρκα ευχαρίστησε τους εθελοντές, ενώ σε άλλο story φαίνεται η ίδια να μιλά με βιντεοκλήση με κάποια από τις εθελόντριες προκειμένου να δει τη σκυλίτσα της, Ρόξυ.

 Η ίδια κοινοποιεί διαρκώς πληροφορίες σχετικά με τις φωτιές και τη διάσωση ζώων στο προφίλ της, ωστόσο ανάρτησε μία φωτογραφία από τη στιγμή της εκκένωσης στη Λίμνη Ευβοίας, καταγράφοντας τις σκέψεις της.

 «Ρε παιδιά ! Είναι ντροπή να πεθαίνει ο τόπος μας, να πεθαίνουν ψυχές, να καρδιοχτυπάμε για τους συνανθρώπους μας και κάποιοι να ανεβάζουν κοκτέιλ, περίεργα πιάτα και ξέγνοιαστες στιγμές. Να τις ζήσεις, ΦΥΣΙΚΑ, αλλά μην τις ανεβάζεις έστω τώρα. Τώρα βοηθά με ό,τι τρόπο μπορείς ή αλλιώς σώπασε», έγραψε μεταξύ άλλων.