Στη ζωή του Τόλη κανένας έρωτας δεν πέρασε ξώφαλτσα. Συμπεριφέρθηκε στις γυναίκες σαν να ήταν βασίλισσες. Στο Ωδείο, όπου πήγε για σπουδές, γνώρισε και παντρεύτηκε, μόλις στα 20 του, την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού, αλλά, όπως φάνηκε, δεν μπορούσε να της είναι πιστός.

Έτσι, ερωτεύθηκε τη Δούκισσα, από την οποία τελικά χώρισε και επέστρεψε στην πρώτη του γυναίκα. Δεν συνέβη το ίδιο όταν στα γυρίσματα της ταινίας «Μαριχουάνα Στοπ» συνάντησε τη Ζωή Λάσκαρη. Ο έρωτας που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους έκανε τη Στέλλα Στρατηγού να φύγει, τελικά, από τη ζωή του.

Στα γυρίσματα, το 1971, γεννιέται το παθιασμένο ειδύλλιό τους, που επισφραγίζεται πανηγυρικά σε πανελλήνια θέα από την ασπρόμαυρη τηλεοπτική μετάδοση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1972. Εκεί ο διαγωνιζόμενος Τόλης, τραγουδώντας τη σύνθεσή του «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», γονατίζει μπροστά στη Ζωή, που βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό. Συμπρωταγωνιστούν την ίδια χρονιά στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Εραστές του ονείρου» με μουσική και τραγούδια του Μίμη Πλέσσα στο Θέατρο «Βέμπο». Οι ουρές ξεκινούν από την πλατεία Βάθη και από την άλλη πλευρά φτάνουν μέχρι την πλατεία Μεταξουργείου.

Χώρισαν τηλεφωνικά

Η θυελλώδης σχέση τους κράτησε τρία χρόνια. Χώρισαν τηλεφωνικά. Εκείνος τα μάζεψε από το σπίτι που συγκατοικούσαν στη Γλυφάδα, άφησε τα κλειδιά στο χαλάκι της εξώπορτας και κατέληξε απαρηγόρητος χωρίς δεύτερο πουκάμισο φιλοξενούμενος της φίλης του, της Ματούλας, στο Κολωνάκι. Οι μετέπειτα επιτυχίες του «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Του χωρισμού η ώρα», η δική του σύνθεση «Αποκοιμήθηκα», που τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου, θεωρούνται ότι «παραπέμπουν» στους καημούς εκείνου του αξεπέραστου έρωτα. Μόνο που τότε ο Τόλης ήταν, «ας είμαστε ρεαλισταί», παντρεμένος με τη Μαρινέλλα.

Με την 39χρονη τότε Μαρινέλλα, που μόλις έχει χωρίσει από τον Φρέντυ Σερπιέρη, παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1975 στην τραπεζαρία του διαμερίσματος της νύφης στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι! Καλεσμένοι στο «κεκλεισμένων των θυρών» μυστήριο το ζεύγος Κατσαρού, που έγιναν κουμπάροι, ο Φρέντυ Γερμανός και η αδελφή της Μαρινέλλας με το σύζυγό της. Το ζευγάρι σύντομα, μαζί με την εκτός γάμου κόρη της Μαρινέλλας, Τζωρτζίνα, μετακόμισε στη βίλα της Νέας Κηφισιάς, την οποία ο Τόλης αγόρασε από τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Ο χωρισμός μετά από 8 χρόνια κοινής ζωής

Έγιναν ντουέτο στη ζωή και την τέχνη. Ηχογράφησαν μαζί το αξέχαστο «Εγώ κι εσύ» το 1974, το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Μετά από 8 χρόνια κοινής ζωής χώρισαν. Ο Τόλης φεύγοντας πήρε μαζί του μόνο δύο χιλιάρικα για βενζίνη και μια γαστρορραγία από τη στενοχώρια. Είναι η εποχή που εγκαθίσταται στην καμπάνα 304 του «Αστέρα», που θα γίνει το σπίτι του για τα επόμενα 10 χρόνια. Δώρα, σπίτια, εξοχικά και κότερο τα άφησε στη Μαρινέλλα.

Η γνωριμία με την Τζούλια Παπαδημητρίου

Ένα βράδυ στο κέντρο «Ακρωτήρι» γνωρίζεται με την 26χρονη Τζούλια Παπαδημητρίου και γίνονται ζευγάρι. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1985, αρραβωνιάζονται στο σπίτι του Γιώργου Κατσιφάρα στη Φιλοθέη, όπου παραστάθηκε συμβολικά ως κουμπάρος ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου - εποχή που ο τραγουδιστής τού αφιέρωνε το «Ανεπανάληπτος». Παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 1990 μετά από μακροχρόνια συμβίωση και όταν ήδη η κόρη τους -την οποία είχε αναγνωρίσει ως παιδί του και βάφτισε Χαραλαμπία, από το όνομα του πατέρα του- ήταν σχεδόν 5 χρονών. Κουμπάροι στο μυστήριο στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών της Στησιχόρου ο Θόδωρος και η Σάσα Βαρδινογιάννη και παρανυφάκι η μικρή τους Χαρά.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το ζευγάρι εγκαταλείπει τον «Αστέρα» και μετακομίζει σε διαμέρισμα της Στησιχόρου, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο. Η μεταξύ τους σχέση πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι διαφωνίες, οι αλλεπάλληλοι καβγάδες είναι καθημερινοί, με τον Τόλη να υποστηρίζει ότι η σύζυγός του και η οικογένειά της, με επικεφαλής την πεθερά του Ναυσικά, τον εκμεταλλεύονται. Ακολούθησαν αγωγές και μηνύσεις για υπεξαιρέσεις, απάτες και πλαστογραφίες. Η κατάσταση αυτή κατέβαλε τον τραγουδιστή, που προτίμησε να σιωπήσει ακολουθώντας τους στίχους του τραγουδιού του «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ».

Ο κεραυνοβόλος έρωτας για την Άντζελα

Στα 55 του είναι ανανεωμένος και, κυρίως, ήρεμος. Πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό και μπίρες δίχως αλκοόλ, γυμνάζεται και προσέχει. Είναι τότε που γνωρίζει την Άντζελα Γκερέκου στο «On the Rocks» της Βουλιαγμένης. Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος, που φάνταζε ως έναρξη της ολοκλήρωσης του άσματος «Εγώ αγαπώ μία». Παντρεύτηκαν στις 2 Αυγούστου του 1996 στο δημαρχείο της γενέτειρας της νύφης στην Κέρκυρα. Κουμπάροι ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ και ο επιχειρηματίας Στέργιος Βρούσγος. Πέντε χρόνια αργότερα γεννιέται η κόρη τους, Μαρία.

Ανοιχτοχέρης, μπεσαλής, αλλά με χρέη στην Εφορία

Ήταν ένας άνθρωπος που πέρασε από τη φτώχεια στην αναγνώριση και την απόλυτη δόξα. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν θεοποίησε το χρήμα. Πάντα κυκλοφορούσε απένταρος. Δεν είχε ιδέα για το πόσο κάνουν τα τσιγάρα ή η βενζίνη. Άλλοι πλήρωναν τους λογαριασμούς, άλλοι κουμάνταραν συμβόλαια, πίστες, θέατρα. Αυτός τα «έφερνε». Μόνο μοίραζε. Απ’ αυτόν ζούσαν φτωχές οικογένειες, φίλοι και συνεργάτες. Πάντα γαλαντόμος και στα δύσκολα και στα εύκολα. Γι’ αυτό, παρότι αμείφθηκε πλουσιοπάροχα, είδε και τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται.

Τα τελευταία χρόνια, ο Τόλης Βοσκόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο άνθρωπος που χάριζε ακριβά αυτοκίνητα στις γυναίκες και απειλούσε να τα κάψει αν δεν τον συναντούσαν μπήκε στο στόχαστρο της Εφορίας και βρέθηκε να χρωστάει 5,5 εκατ. ευρώ, καθώς φέρεται να μην «έκοβε» δελτίο παροχής υπηρεσιών από το 1993 έως το 1997 για τις αμοιβές που εισέπραττε από τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» μάλιστα που είχε καταθέσει η σύζυγός του, Άντζελα Γκερέκου, στη Βουλή, το 2019 οι τραπεζικές τους καταθέσεις ήταν 1,85 ευρώ. Οι οφειλές του προς το Δημόσιο ξεκίνησαν από τα 60.000 ευρώ το έτος 2000 και επτά χρόνια αργότερα έφτασαν να είναι στα 8.023.979,1 ευρώ. Για την Άντζελα Γκερέκου οι οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονταν στα 25.062,66 ευρώ, έχοντας ξεκινήσει από τα επίπεδα των 8.223 ευρώ. Το ζεύγος διέθετε 19 ακίνητα σε Αθήνα, Κορυδαλλό και Μαλεσίνα Φθιώτιδας, εκ των οποίων τα 9 είναι στο όνομα του Βοσκόπουλου.

Η δικαστική διαμάχη για την πατρότητα της Χαράς

Η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Τζούλια Παπαδημητρίου, για την πατρότητα της κόρης της, Χαράς, κράτησε πολλά χρόνια και ήταν αρκετά επίπονη για τον ίδιο. Τον Νοέμβριο του 1990, παντρεύτηκε την Τζούλα Παπαδημητρίου, όμως τον Σεπτέμβριο του 1996 οι δυο τους πήραν ένα επεισοδιακό διαζύγιο και η επιμέλεια της Χαράς δόθηκε στη μητέρα της. Όμως, η μικρότερη αδελφή του τραγουδιστή τον ενημέρωσε ότι δεν είναι ο βιολογικός πατέρας της Χαράς και πως αυτή γεννήθηκε από τεχνητή γονιμοποίηση με ξένο σπερματοζωάριο άγνωστου άνδρα. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια απίστευτη δικαστική διαμάχη, που έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα πως η Χαρά δεν είναι κόρη του Τόλη και δεν μπορεί να φέρει το επώνυμό του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time