Σάρκα και οστά παίρνει το «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας, καθώς ήδη το συνεργείο της παραγωγής στήνει στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης τα πρώτα σκηνικά για τις ανάγκες της ταινίας.

Μάλιστα ο Αντόνιο Μπαντέρας αναμένεται να φτάσει άμεσα στη Θεσσαλονίκη, μιας και σύμφωνα με τον προγραμματισμό την πρώτη του σκηνή θα την γυρίσει την προσεχή Δευτέρα.

Οι άνθρωποι της παραγωγής έχουν ήδη ξεκινήσει με τη βοήθεια φορτηγών να ξεφορτώνουν σκαλωσιές και φορτία στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, για μία από τις βασικές σκηνές των γυρισμάτων.



Πού θα κάνει γυρίσματα ο Μπαντέρας

Εκτός από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας, τη Θέρμη, την Καλαμαριά, τη Μηχανιώνα, τη Βίλκα και διάφορα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη λίστα για τις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα του «The Enforcer» είναι και το Δέλτα Αξιού.

Τρεις όρους για την προστασία των προστατευόμενων ειδών έθεσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στην παραγωγή της ταινίας «The Enforcer», με τον Αντόνιο Μπαντέρας. Ο Φορέας Διαχείρισης επικεντρώθηκε στην ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας στις προστατευόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα να τεθούν επί τάπητος τρεις βασικοί όροι προκειμένου να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.



Γυρίσματα με σεβασμό στη φύση θα γίνουν στο Δέλτα του Αξιού

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείριση, Λία Παπαδράγκα, ζητήθηκε από την παραγωγή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων να μην ανάψουν φώτα το βράδυ, να υπάρχει ησυχία και να μην εμφανιστούν μεγάλα μηχανήματα στην περιοχή. «Ζητήθηκε άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την ταινία και έχουμε γνωμοδοτήσει τους τρεις αυτούς όρους. Υπάρχει καλή επικοινωνία με την παραγωγή και δεν προέκυψε αντίρρηση στους όρους που θέσαμε», ανέφερε στο ThessToday.gr η κ. Παπαδράγκα. Όπως επισημαίνει η ίδια, το σενάριο για τις ανάγκες των γυρισμάτων στο Δέλτα Αξιού δεν προβλέπουν καταστροφές, παρεμβάσεις ή επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η συμφωνία των δύο πλευρών να «σφραγιστεί» με χαρακτηριστική ευκολία.



«Αναδεικνύεται η περιοχή» με την ταινία του Μπαντέρας

Ως «ευκαιρία» χαρακτήρισε την παραγωγή της ταινίας «The Enforcer» ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Η ανάδειξη της περιοχής με μια παγκόσμια κλάσης ταινία είναι ευκαιρία για εμάς», δήλωσε στο ThessToday.gr, σημειώνοντας: «Ελπίζω στο μέλλον να το Δέλτα Αξιού να γίνει πόλος έλξης για παρόμοιες παραγωγές τέτοιου μεγέθους».