Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανάρτηση της πολιτευτή της ΝΔ, Αφροδίτης Λατινοπούλου, αναφορικά με την εμφάνιση ανδρών και γυναικών.

Η κα. Λατινοπούλου σχολίαζε ιδιαίτερα επικριτικά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πόσο σιχαίνεται τις αξύριστες μασχάλες και τα αξύριστα πόδια γυναικών, τονίζοντας μάλιστα πως συμπεριφορές σαν κι αυτή απειλούν την «κοσμοθεωρία και την κοινωνία» μας. Το όνομα της Αφροδίτης Λατινοπούλου παρέμεινε στα Trends του Twitter όλη την ημέρα, με τις αποδοκιμασίες να είναι ορισμένες φορές ιδιαίτερα έντονες. Το ζήτημα αυτό σχολίασαν, η κάθε μία με τον τρόπο της, η Ελένη Φουρέιρα, η Μαίρη Συνατσάκη και η Ζέτα Δούκα.

Τι είπε η Μαίρη Συνατσάκη για το βίντεο της Λατινοπούλου

Η influencer Μαίρη Συνατσάκη έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εμφάνισης και σεβασμού της διαφορετικότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη φορά όμως, η γνώμη της είναι πως δεν θα πρέπει να αναπαράγεται ένα βίντεο σαν αυτό της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

View this post on Instagram

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo)

«Μου το έχετε στείλει άπειροι το βίντεο της κυρίας που γίνεται έξαλλη με τις τρίχες άλλων γυναικών. Δεν το ποστάρω και δεν βάζω το λινκ γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να αναπαράγω τέτοιου είδους σκοταδιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι ήθελε να γίνει viral. Πιστεύω ότι τα εννοεί αλλά θεωρώ πως ήθελε έξτρα προσοχή. Προτείνω να μην της την χαρίσουμε» γράφει σε ένα από τα insta story που ανάρτησε για το θέμα.

«Αυτό το βίντεο είναι το απόλυτο παράδειγμα του πώς μοιάζει ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Και ξέρετε κάτι; Δεν έχει νόημα να βγούμε όλοι και να την κράξουμε. Την συμπονώ. Μεγάλωσε όπως όλοι μας σε μια κοινωνία εξαιρετικά προβληματική στο πως αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Αυτό έμαθε. Αυτό αναπαράγει» συνεχίζει.

Η Μαίρη Συνατσάκη συνεχίζει λέγοντας: «Αν δεν της κάνουμε το χατήρι του virality μπορεί να είναι καλύτερα. Δεν ξέρω. Είναι οι πρώτες μου σκέψεις. Όσο λιγότερο φως δίνουμε στις σκοτεινές απόψεις, τόσο πιο πολύ θα χάνονται στις σκιές τους. Μέχρι κάποτε να εκλείψουν».

Η έμμεση απάντηση της Ελένης Φουρέιρα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Από την πλευρά της, η Ελένη Φουρέιρα ανάρτησε μια φωτογραφία της με μαγιό στην οποία έγραφε: «Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τις ραγάδες μου, αγαπώ την κυτταρίτιδά μου, είμαι γυναίκα».



Η ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα

Έμμεση ήταν και η τοποθέτηση της Ζέτας Δούκα στο θέμα. Η ηθοποιός αναδημοσίευσε μια ανάρτηση όπου έγραφε: «Ας μη δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να πουν. Ας μην ασχολούμαστε με τρίχες».


Πώς σχολίασε η Ζέτα Δούκα την ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Κατά διαβολική σύμπτωση, λίγη ώρα νωρίτερα και πριν πάρει τις διαστάσεις που έλαβε η δημοσίευση της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η Ζέτα Δούκα είχε κάνει μια ανάρτηση για το θέμα της εμφάνισης και του γυναικείου σώματος. «Αυτό είναι το σώμα μου. Ένα σώμα που έχει παχύνει, αδυνατίσει, βασανιστεί, αρρωστήσει από ανορεξία, γεννήσει τη Θάλεια, έχει χειρουργηθεί , μπαίνει σε κλιμακτήριο, αλλάζει , προσπαθεί να διατηρείται υγιές και δυνατό» έγραψε μεταξύ άλλων.

Το σατιρικό βίντεο του Ζάμπρα για τη Λατινοπούλου

Ανάμεσα στις χιλιάδες αντιδράσεις στα social media ξεχώρισε και ένα σαρκαστικό, σατιρικό βίντεο του Θωμά Ζάμπρα, ενός κωμικού Stand Up, ο οποίος στηλιτεύει χωρίς να γίνεται προσβλητικός τα όσα διατύπωσε η Λατινοπούλου στην επίμαχη ανάρτηση.


View this post on Instagram

A post shared by Thomas Zampras (@zabras)