Η Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Hello» και τη δημοσιογράφο Μαρία Κολλιάτσα και μίλησε για την περίοδο της πανδημίας, τα δύο παιδιά της, ενώ αποκάλυψε και τι θαυμάζει στον σύζυγό της, Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Πώς αντιμετωπίσατε σε προσωπικό επίπεδο την πανδημία; Νιώσατε φόβο;

Εννοείται, όπως όλοι. Δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα, πέρα από το να προσπαθώ να τηρώ τα μέτρα που όλοι γνωρίζαμε. Ακόμα και στις ημέρες της πιο σκληρής καραντίνας, οι δημοσιογράφοι ήταν στις επάλξεις, δεν σταμάτησαν να εργάζονται. Με φόβο πήγαινα στο γραφείο, με φόβο επέστρεφα στο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι το Star πήρε πολύ γρήγορα μέτρα.

Έχετε δύο παιδιά. Η αγωνία σας ήταν περισσότερο για εκείνα και για το πώς θα αντεπεξέλθουν ή υπήρξε εξίσου μεγάλη για όλη την οικογένεια;

Είχα αγωνία για όλους μας. Απλώς, επειδή τα παιδιά μου είναι 24 και 20 ετών και έχω ακούσει πως οι νέοι το περνούν ελαφρά, δεν είχα τόσο άγχος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζω γιατί κανείς δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Αν, λοιπόν, κάποιος καταφέρει να μην νοσήσει, αυτό είναι και το καλύτερο.



Ως μητέρα πώς είστε; Ποιος είναι πιο αυστηρός, εσείς ή ο σύζυγός σας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος;

Μάλλον εγώ ήμουν πιο αυστηρή στο παρελθόν, στα σχολικά χρόνια των παιδιών μου. Συνήθως έτσι συμβαίνει γιατί οι μαμάδες έχουν την ευθύνη της καθημερινότητας. Προσπάθησα να τους εμφυσήσω αρχές, αξίες, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να διεκδικούν τα θέλω τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα μεγαλύτερα δώρα που μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι η υποστήριξη και η αποδοχή στην προσπάθειά τους να χαράξουν το δικό τους δρόμο στη ζωή.

Ο γάμος και η οικογένεια είναι μια δύσκολη ή μια εύκολη διαδρομή;

Είναι μια ενδιαφέρουσα διαδρομή. Μαθαίνεις τον άλλον αλλά και τον εαυτό σου. Δεν είναι εύκολο να βρεις τον ιδανικό συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι που λέγεται ζωή. Είναι και θέμα τύχης. Εγώ τον βρήκα νωρίς και, ευτυχώς, παρά τις αναποδιές, δεν τον έχασα. Για μένα, η δεμένη οικογένεια που κατάφερα να φτιάξω, με τα σωστά και τα λάθη μου, είναι ότι σπουδαιότερο έχω πετύχει στη ζωή μου. Όταν είμαστε νέοι, ίσως να μην το συνειδητοποιούμαι, αλλά, όσο μεγαλώνουμε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα -στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον αυτό ισχύει- πως χωρίς την οικογένειά μας η ψυχή μας δεν θα είχε πατρίδα.



Ποια στοιχεία του συζύγου σας θεωρείται ακαταμάχητα;

Την εξυπνάδα του, το χιούμορ του και το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει σε όλους γύρω του.

Τι θαυμάζετε στα παιδιά σας;

Τώρα θα ακουστώ υπερφίαλη μαμά, αλλά όλες οι μητέρες έχουν την τάση να βλέπουν τα παιδιά τους μέσα από τον καθρέφτη της αγάπης και του θαυμασμού. Θα σας έλεγα πως καμαρώνω γιατί έχουν γίνει έντιμοι και δοτικοί άνθρωποι και μέχρι στιγμής έχουν κατακτήσει όποιους στόχους έχουν θέσει.