Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Θεσσαλονίκη Έλενα Ράπτη μίλησε στο περιοδικό «Εγώ» και τη Νάντια Αδαμοπούλου.

Κυρία Ράπτη, πως είστε αυτήν την περίοδο;

«Είμαι καλά και αισιόδοξη πως με λίγη ακόμη προσπάθεια θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και θα επιστρέψουμε πίσω στην καθημερινότητά μας και τις συνήθειες μας. Αντλώ εμπιστοσύνη και αισιοδοξία και από τη δύναμη του κόσμου, που στάθηκε όρθιος σε αυτή τη μεγάλη μάχη, αλλά και από την κυβέρνηση, που σε καιρούς με τόσες προκλήσεις ανταποκρίθηκε εξαιρετικά».

Έχετε βιώσει κάποια παρενόχληση ή bullying ως γυναίκα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης σας με τα κοινά;

«Όχι, δεν βρέθηκα ποτέ σε τέτοια θέση, παρόλο που στο ξεκίνημα της πολιτικής μου διαδρομής άδικα σχόλια με πίκραναν κάποιες φορές. Συνολικά θα σας έλεγα πως βρήκα στην πορεία μου εξαιρετικούς συναδέλφους».

Δείτε ακόμη: Κίμων Μπάλλας: Η πρώτη ανάρτησή του μετά τον χωρισμό του από την Έλενα Ράπτη

Στην αρχή της καριέρας σας αισθανθήκατε ότι έπρεπε να παλέψετε διπλά, προκειμένου να αποδείξετε ότι δεν είστε μόνο μία όμορφη γυναίκα;

«Ναι χρειάστηκε και διπλά και τριπλά λόγω του ότι ήμουν μία νέα γυναίκα στην πολιτική. Στην αρχή υπάρχει αμφισβήτηση και στη συνέχεια αποδοχή. Παλαιότερα πολλές γυναίκες συναντούσαν μία προκατάληψη και αντιμετώπιζαν κάποια κοινωνικά στερεότυπα. Αλλά με σκληρή δουλειά και επιμονή κερδίζονται η αναγνώριση και οι δύσκολες μάχες. Έχω δώσει πολλές από αυτές, χαμένες και κερδισμένες. Μπροστά με πήγαν και η ικανοποίηση από τις νίκες και τα μαθήματα από τις ήττες».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για εσάς στην πολιτική σας διαδρομή;

«Νομίζω πως ήταν το ξεκίνημα. Το διάστημα μέχρι να γνωρίσω την πολιτική, να αντεπεξέλθω στις ανάγκες των πολιτών, να κινηθώ με άνεση στα βουλευτικά μου καθήκοντα. Η μεγάλη πρόκληση ήταν να μοιράζω τον χρόνο της ημέρας μου στο νέο τρόπο ζωής και να διαπιστώνω πως ποτέ δεν φτάνει».

Δείτε ακόμη: Η πρώτη έξοδος της Έλενας Ράπτη μετά το χωρισμό

Η γυναίκα Έλενα Ράπτη βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της;

«Ο ελεύθερος προσωπικός χρόνος είναι περιορισμένος λόγω των απαιτήσεων της πολιτικής, όμως επιδιώκω να τον μοιράζομαι με αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτό μου δίνει δύναμη και με αναπαύει».

Τι είναι αυτό που δεν παραλείπετε ποτέ προς όφελος της υγείας και της ευεξίας σας;

«Τα έχω όλα στο μυαλό μου, τι είναι υγιεινό, συμβουλές καλής διατροφής, υποδείξεις για άσκηση, όνειρα για ταξίδια, μυστικά ευεξίας. Θα ήμουν ευχαριστημένη αν έκανα έστω και τα μισά! Δυστυχώς είναι τέτοιες οι ταχύτητες της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις μου που παραλείπω πολλά».

Τι ξεκουράζει την ψυχή και το μυαλό σας;

«Με ξεκουράζει μία όμορφη κουβέντα κατανόησης και αποδοχής. Με αναπαύει η αγάπη των κοντινών μου ανθρώπων και με μαγεύει να κάνω όνειρα για το μέλλον».

Σας αγχώνει ο χρόνος;

«Με τον χρόνο έχω μία διπλή σχέση. Μου φαίνεται λίγος όταν προσπαθώ να προλάβω χίλια πράγματα και ατελείωτος όταν περιμένω κάτι. Νιώθω πως εδώ και πολλά χρόνια μία τον κυνηγώ εγώ, μία αυτός εμένα. Επειδή ο χρόνος είναι μέγεθος που δεν αλλάζει, αλλάζω εγώ τη ζωή μου για να τα βρούμε. Όπως όλοι, προσπαθώ να χωρέσω μέσα του πολλά πράγματα».