Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ο παλμός της μουσικής χτυπάει αυτή τη στιγμή στο Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, όπου ξεκίνησε ο 65ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision. Στις 22:00 ακριβώς (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision, οπου 16 χώρες θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, το Σάββατο 22 Μαΐου.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης. Μπορεί το 2020 να αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, αλλά απόψε ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός επιστρέφει και πάλι στη ζωή μας ακολουθώντας πιστά το πρωτόκολλο ασφάλειας κατά του κοροναϊού.

Ο Α’ Ημιτελικός ξεκίνησε με τον προ-προπέρσινο νικητή της Eurovision, ο οποίος έφερε τη νίκη για την Ολλανδία το 2019. Ο Duncan Laurence ερμήνευσε ζωντανά το νέο του τραγούδι. Παρουσιαστές της φετινής Eurovision, η οποία διοργανώνεται στην Ολλανδία είναι οι Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie de Jager (NikkieTutorials), οι οποίοι έκαναν μια εντυπωσιακή είσοδο στο Ahoy Arena.

Από τις 16 χώρες μόλις 10 θα καταφέρουν να περάσουν στον τελικό. Η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού εμφανίζεται 8η στη σειρά! 

Α’ Ημιτελικός – Σειρά εμφάνισης:

  1. Λιθουανία
  2. Σλοβενία
  3. Ρωσία
  4. Σουηδία
  5. Αυστραλία
  6. Βόρεια Μακεδονία
  7. Ιρλανδία
  8. Κύπρος
  9. Νορβηγία
  10. Κροατία
  11. Βέλγιο
  12. Ισραήλ
  13. Ρουμανία
  14. Αζερμπαϊτζάν
  15. Ουκρανία
  16. Μάλτα
Φωτογραφίες: Reuters