Ήταν «γυναικάς», τακτικός θαμώνας στριπτιζάδικων, διοργάνωνε τρελά πάρτι με στρίπερ για τους φίλους του, όπου κατέληγαν όλοι γυμνοί στην πισίνα, ενώ δεν ήταν και πολύ πιστός στη Μελίντα! Λεπτομέρειες για το γάμο και το ποιόν του μεγιστάνα Γκέιτς έρχονται συνέχεια στην επιφάνεια με το πολύκροτο διαζύγιό του.

Οι νεότερες έχουν να κάνουν με τον… party animal χαρακτήρα του! Τη δεκαετία του '90, ο δημοσιογράφος Τζέιμς Γουάλας έγραψε δύο βιβλία για τον ιδρυτή της Microsoft και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Daily Mail» αποκαλύπτει ότι ο Μπιλ Γκέιτς δεν ήταν σίγουρα το «αγόρι της χορωδίας» όταν δημιουργούσε τη Microsoft και σίγουρα δεν ήταν μόνο σπασίκλας!

Στο βιβλίο του 1997 «Overdrive: Bill Gates and the Race to Control Cyberspace» περιγράφει τον Μπιλ Γκέιτς ως άγριο νιάτο, με «ταραχώδη ζωή», κάτι που τα μέσα ενημέρωσης έκρυβαν. «Δεν έγραφαν για τα άγρια μπάτσελορ πάρτι που διοργάνωνε στο σπίτι του στο Σιάτλ, για τα οποία προσλάμβανε χορεύτριες από στριπτιζάδικα για να χορέψουν και να κολυμπήσουν γυμνές με τους φίλους του στην εσωτερική πισίνα». Όταν άρχισε να βγαίνει με τη Μελίντα, ο Γκέιτς δεν σταμάτησε το ερωτικό παιχνίδι και «...συχνά την έπεφτε σε γυναίκες δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ της Microsoft και θέματα εταιρειών», ισχυρίζεται ο Γουάλας. «Ήταν γνωστός γυναικάς και δεν γραφόταν, επειδή Γκέιτς και Microsoft έδιναν θέματα σε εφημερίδες όπως οι “New York Times” και κανείς τους δεν ήθελε να σταματήσει τη ροή πληροφοριών» προσθέτει.

Η Μελίντα ήξερε την «αδυναμία» του και «κάποια στιγμή χώρισαν, επειδή ο Γκέιτς αρνήθηκε οποιαδήποτε δέσμευση. Ξανασυναντήθηκαν το 1992 και παντρεύτηκαν το 2004. Ο παλιός φίλος του Γκέιτς, ιδρυτής της Eclipse, Βερν Ράμπερν, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του βιβλίου στην «Daily Mail» αποκαλύπτοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος απάτησε τη Μελίντα. «Σίγουρα πριν από το γάμο τους, ναι [σ.σ.: την απάτησε]. Αλλά δεν είδα τίποτα μετά το γάμο» είπε. «Σε δείπνο μαζί του ένα βράδυ παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ περήφανος για το γεγονός ότι δεν είχε κάνει κάτι από τότε που παντρεύτηκε».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time