Η Κλέλια Ρένεση ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς της φίλους πως βρέθηκε στη Ζάκυνθο και απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο, στο σημείο μάλιστα που τον έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός.

Η ηθοποιός ήταν φανερά συγκινημένη με την τιμή που της δόθηκε και γι΄αυτό το λόγο αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις της και στα social media. Άλλωστε, η Κλέλια Ρένεση πολλές φορές επιλέγει να εκφράζεται δημόσια για θέματα που την απασχολούν.


Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

«200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση / Σ' αυτό το σημείο, στο λόφο του Στράνη / στο νησί της Ζακύνθου, γράφτηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερία από τον Διονύσιο Σολωμό, ακούγοντας τις κανονιές από το Μεσολόγγι. Αργότερα έγινε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Μεγάλη χαρά και τιμή να μπορώ να απαγγέλλω αυτό το μεγαλειώδες ποίημα στον τόπο που γεννήθηκε, από τα σπλάχνα του ποιητή.

Ευχαριστώ όλους τους αρμόδιους για την κίνηση αυτή και την επιμέλεια αυτής της προσπάθειας. Τα λόγια είναι πιο μεγάλα από τον άνθρωπο/τα χρόνια δεν έσβησαν τα σημάδια τους/ ο κραδασμός τους ακόμα σε δονεί. Ίσως να βαράνε ακόμα τα κανόνια σκέφτεσαι καθώς η μέρα φεύγει και ίσως ο Διονύσιος Σολωμός κάνει ακόμα περίπατο στον λόφο του Στράνη κουβαλώντας τον πόνο της ανθρωπότητας», έγραψε.