Πολλοί είναι οι Ελληνες celebrities που  έχουν νοσήσει τους τελευταίους εννέα µήνες. Ολοι έχουν δηµοσιοποιήσει το  γεγονός, µιλώντας ανοιχτά για τα συµπτώµατά τους. Οι περισσότεροι βγήκαν νικητές, ωστόσο κάποιοι άλλοι, όπως ο Γιώργος Χρανιώτης, ακόµη βρίσκονται σε καραντίνα. 

Από τους πρώτους διάσηµους Ελληνες που νόσησαν ήταν η Χριστίνα Μπόµπα και ο Σάκης Τανιµανίδης,  τον περασµένο Μάρτιο. «Έχω και εγώ κοροναϊό. Είµαι καλά, είµαι σε καραντίνα σπίτι µου, τηρώ όλα τα µέτρα των επίσηµων φορέων! Πάρ' το σοβαρά, δεν είναι αστείο», ήταν το µήνυµα της Χριστίνας στο Instagram, ενώ ο Σάκης Τανιµανίδης είχε γράψει: «Εχω λίγους πόνους, µια µικρή εξάντληση. Εδώ και 2 µέρες έχω κι  εγώ όλα τα συµπτώµατα (πυρετό, βήχα, ελαφριά δύσπνοια). Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία µε γιατρούς, πήραµε το “ΟΚ” για να κινούµαστε επιτέλους ελεύθερα στο σπίτι. Σας ευχαριστούµε όλους για τη συµπαράσταση και τα µηνύµατα. Σας αγαπάµε µε όλη µας την καρδιά».

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύµατος της πανδηµίας, η Κατερίνα Ζαρίφη κόλλησε κι εκείνη. Η γνωστή παρουσιάστρια ήταν µία από τους συµµετέχοντες του «Just the two of us» που κόλλησε κορoναϊό και έµεινε σε καραντίνα στο σπίτι της για 14 ηµέρες. 

«Εγώ πέρασα ένα δεκαήµερο αρκετά δύσκολο, µε πυρετό, ανοσµία, αγευσία, αλλά ευτυχώς δεν είχα συµπτώµατα δύσπνοιας. Το µήνυµα που θέλω να περάσω έπειτα από αυτή την περιπέτεια είναι ότι, επειδή πλέον ο κοροναϊός έχει χτυπήσει την πόρτα σε ακόµα περισσότερους και στις οικογένειές τους, να µη στοχοποιούµε όσους το περνούν ή το έχουν περάσει. Να θυµόµαστε ότι ο κορονοϊός είναι ένας ιός πολύ µοναχικός και να θυµόµαστε να επικοινωνούµε µε τους ανθρώπους που νοσούν, ώστε να αισθάνονται ότι έχουν παρέα. Επίσης, να θυµόµαστε ότι ο κοροναϊός είναι εδώ και δεν είναι ψέµα. Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουµε κουραστεί µε αυτή την κατάσταση και έχουµε φθάσει στα όριά µας. Τουλάχιστον να είµαστε προσεκτικοί. Τέλος, ακόµα και αν µάθει κανείς ότι έχει προσβληθεί από τον ιό, δεν θα πρέπει να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, όχι όµως να το γελάς και να µην του δίνεις τη σοβαρότητα που πρέπει», δηλώνει στο «Secret». 

Κατερίνα Ζαρίφη: Μας δείχνει το μαγιό της | Znews

Το δικό του βίωµα µε την περιπέτεια του κοροναϊού θέλησε να µοιραστεί ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης µέσω Instagram. Όπως γνωστοποίησε, και ο ίδιος  και η σύζυγός του, αλλά και ο µοναχογιός τους είναι  θετικοί στον κοροναϊό. «Ευτυχώς, εγώ και η σύζυγός  µου έχουµε ήπια συµπτώµατα. Νοµίζω ότι αυτή η κατάσταση που περνάµε δεν έχει χώρο για σκέψη, αλλά είναι µια καλή ευκαιρία να επενδύσουµε λίγο στην  ξεκούραση. Και να δω πώς µέσα σε 90 τετραγωνικά θα µπορέσω να φτιάξω έναν άλλο κόσµο, βιώνοντας αυτό για 10-15 ηµέρες. Οταν βγω στον κόσµο ξανά, από ∆ευτέρα, νοµίζω θα νιώσω πολύ διαφορετικά τον ήλιο πάνω στο πρόσωπό µου σε σχέση µε το πώς τον  έχω νιώσει έως τώρα. Εύχοµαι αυτό το πράγµα να φύγει από κοντά µας. Το µάθηµα που ήταν να πάρουµε το έχουµε πάρει, τουλάχιστον για µένα µιλάω: πρέπει να προσέξουµε τα µηνύµατα που µας στέλνει η φύση και να σταµατήσουµε να είµαστε αρκετά παρεµβατικοί προς εκείνη, ώστε και εκείνη να µας προσέξει», εξηγεί στο «Secret».

Γεωργία Αβασκαντήρα: Η σύζυγος του Γιώργο Χρανιώτη μας δείχνει για πρώτη  φορά τη φουσκωμένη κοιλίτσα της | fthis.gr

O Τρύφων Σαµαράς ανακοίνωσε και εκείνος µέσα από τον προσωπικό του λογαριασµό στο Instagram ότι διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό: «Είχα ήπια συµπτώµατα, λίγο πυρετό και πόνους στα κόκαλα. Ήταν µοναχική λίγο η κατάσταση, ήταν τροµακτικό, γιατί δεν γνωρίζεις τι θα σου συµβεί. Ενιωσα ότι είµαι σε έναν πόλεµο σιωπηλό. Ηµουν, όµως, τυχερός που ήταν κάτι, τελικά, το οποίο δεν στιγµάτισε την υγεία µου. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που έχασαν και χάνουν τη ζωή τους από αυτό και είναι πραγµατικά λυπηρό».

Τρύφωνας Σαμαράς

Θετικός στον κοροναϊό ήταν και ο τραγουδιστής Ακης ∆είξιµος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος µέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ο τραγουδιστής είπε ότι τα πρώτα συµπτώµατα εµφανίστηκαν µε δέκατα και πονοκέφαλο και πως µπήκε κατευθείαν σε καραντίνα. 

«Ευτυχώς, τώρα είµαι καλά. Υπήρχαν αρκετά χειρότερες περιπτώσεις από εµένα. Εγώ έµεινα 14 ηµέρες σπίτι και τις 12 ήµουν µε πυρετό, έλιωσα», δηλώνει στο «Secret». 
Ο Άκης Δείξιμος έχει τη διάθεση και μπορεί να προσφέρει πολλά!!

Πριν από µερικές εβδοµάδες η Ελεονώρα Μελέτη έκανε γνωστό µέσα από τον προσωπικό της λογαριασµό  στο Instagram πως νοσεί από κοροναϊό. Αφού παρέµεινε σε καραντίνα, η παρουσιάστρια έχει αναρρώσει πλήρως και πλέον έχει επιστρέψει στις επαγγελµατικές της υποχρεώσεις. 

Μάλιστα, την περασµένη εβδοµάδα θέλησε µε µια µακροσκελή ανάρτηση να ευχαριστήσει δηµόσια τόσο την οικογένειά της όσο και τους followers της για τη στήριξη. «Θέλω να προσέχετε τους εαυτούς σας, παρακαλώ! Το άτιµο κολλάει πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νοµίζουµε, αλλά µε τα µέτρα, όσο τα τηρούµε αυστηρά, πολύ αυστηρά, είµαστε ασφαλείς!», γράφει, µεταξύ άλλων. 

Η Αµαρυλλίς νόσησε τον περασµένο Ιούλιο και µίλησε στο «Happy Day» για την περιπέτεια της υγείας της: «Έκανα αρκετά υψηλό πυρετό και όταν έπεσε, ξεκίνησε η ανοσµία και η αγευσία. Αυτό λίγο µε ταλαιπωρεί ακόµη. ∆εν έχει επανέλθει δηλαδή 100%. Και γενικότερα είχα µια κόπωση στο σώµα», είπε, µεταξύ άλλων.

Θετική στον κοροναϊό διαγνώστηκε και η Αγγελική Ηλιάδη τον Σεπτέµβριο. Οπως δήλωσε, το πιο δύσκολο κοµµάτι ήταν ότι έπρεπε να αποχωριστεί τα παιδιά της, µε σκοπό να µην τα κολλήσει. «Θετικό το τεστ COVID-19, φίλοι µου, και, πιστέψτε µε, µεγάλη η ταλαιπωρία και η εξάντληση… Το πιο δύσκολο για µένα  είναι ότι πρέπει να στερηθώ τα παιδιά µου. Σκέφτοµαι πόσο αντιδραστική ήµουν την περίοδο της καραντίνας και πόσο καχύποπτη µε όλη την κατάσταση», είπε, µεταξύ άλλων.

*Όπως δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 24 Απριλίου 2021