Είναι ο άντρας που θα ζήλευαν πολλοί, αφού στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει καταφέρει να είναι δίπλα στις πιο όμορφες ξανθιές της ελληνικής τηλεόρασης! Ο Μάνος Μαγιάτης μας καλημέρισε από το πλατό της Ελένης Μενεγάκη πριν από πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1 και στον Alpha, και σύντομα εκτός από συνεργάτης έγινε και καλός φίλος της.

Μετά την αποχώρησή του από την «Ελένη», έμεινε εκτός τηλεόρασης για περίπου δέκα χρόνια, μέχρι που ήρθε μια άλλη ξανθιά να τον επαναφέρει στα φώτα! Ο Μάνος Μαγιάτης ανήκει στην ομάδα του «Love It» του ΣΚΑΪ και τον βλέπουμε καθημερινά δίπλα στην Ιωάννα Μαλέσκου. Παράλληλα, εκτός από την τηλεόραση, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με μεγάλη επιτυχία με τον όμιλο Μαροσούλη - Κοταρίδη, που δραστηριοποιείσαι σε θέατρα και νυχτερινά κέντρα.

Φτάνοντας σιγά σιγά στο τέλος της σεζόν, κάνει τον απολογισμό του. «Είναι μια πολύ καλή χρονιά και για τη δική μου επιστροφή, επειδή απείχα από μπροστά και με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση. Παρότι βρίσκεται σε μια δύσκολη ζώνη, αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Η Ιωάννα ήρθε με φόρα από την Κρήτη και έχει αποδείξει όπως και όλη η ομάδα πως κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα» δηλώνει στην «ON time». Ο Μάνος Μαγιάτης εξηγεί γιατί η Ιωάννα πατά γερά στα πόδια της. «Ήρθε από την Κρήτη χωρίς ανασφάλειες. Το μόνο που άλλαζε για εκείνη είναι πως τη βλέπει περισσότερος κόσμος. Είναι μια πολύ καλή παρουσιάστρια, που ξέρει καλά τι θέλει ο τηλεθεατής. Πατά γερά στα πόδια της και δεν σκέφτεται τι νούμερα θα κάνει. Όπως όλοι μας, δεν κοιτάμε τον ανταγωνισμό και αυτό λειτουργεί υπέρ μας! Γιατί στόχος μας είναι να δίνουμε στον κόσμο μέσα από εμάς μια εκπομπή που θα αγαπήσει, όπως και κάνει ήδη» εξηγεί και φυσικά ως έμπειρος στο χώρο της τηλεόρασης γνωρίζει πως πάντα υπάρχουν και τα αρνητικά σχόλια. «Δεν θα μας αγαπήσουν οι πάντες. Όλοι έχουν αυτούς που δεν τους συμπαθούν και αυτούς που τους συμπαθούν. Το έχει αντιμετωπίσει πολύ ώριμα η Ιωάννα όλο αυτό... Έχουμε πει όλη η ομάδα πως προχωράμε χωρίς να μας επηρεάζει τίποτα και όλο αυτό ήταν θετικό, καθώς η ψυχολογία, όταν δεν επηρεάζεται από τους γύρω, σε οδηγεί στην επιτυχία» τονίζει.

Το τηλέφωνό του χτύπησε στο παρελθόν με προτάσεις από πολλές εκπομπές, όμως ο ίδιος δεν έλεγε το «ναι». «Μετά τη λήξη της συνεργασίας με την Ελένη, για δύο με τρία χρόνια κάθε σεζόν είχα προτάσεις για παρόμοιες εκπομπές lifestyle. Όμως είχα επιλέξει να μην κάνω κάτι, γιατί εκείνη την περίοδο ήθελα να ασχοληθώ με ένα δικό μου πρότζεκτ, με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, γι’ αυτό και τις αρνήθηκα» εξηγεί ο Μάνος Μαγιάτης, ενώ παραδέχεται πως για τη νέα πρόταση του ΣΚΑΪ... ίσως ευθύνεται και η Ελένη Μενεγάκη. «Πιθανόν η πρόταση ήρθε επειδή η Ελένη με είχε καλέσει στην τελευταία της εκπομπή και έγινε ένα refresh και είπαν “να ο Μάνος”. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανα promo στον εαυτό μου, όπως έκαναν άλλοι συμπαρουσιαστές της γενιάς μου. Άρα πιστεύω πως αυτό το κάλεσμα στο φινάλε της Ελένης πιθανόν να ενεργοποίησε την πρόταση που μου έγινε στον ΣΚΑΪ» υποστηρίζει. Πώς αντιδρά που ακόμα και σήμερα κάποιοι τον βλέπουν και λένε «ο Μάνος της Ελένης»; «Σε ενοχλεί κάτι που δεν σου αρέσει! Είναι τιμητικό να με έχουν συνδυάσει με μια προσωπικότητα σαν την Ελένη, έτσι κι αλλιώς η νέα γενιά δεν με γνώριζε, άρα ήταν για μένα τιμητικό να με ακολουθεί το όνομα της Ελένης».

Η Ελένη στο Mega

Όσο για τη μεγάλη επιστροφή της στο Mega, αναφέρει πως «είναι ένα πρόσωπο που όσα χρόνια και αν περάσουν έχει να δώσει ακόμα πολλά. Η Ελένη δεν ήταν έτοιμη για να κατεβάσει... ρολά για πάντα. Πίστευα πως θα γυρίσει, δεν ήμουν σίγουρος αν θα γυρίσει φέτος ή του χρόνου, αλλά είναι το πιο σημαντικό γεγονός στο τηλεοπτικό πεδίο» και απαντά στο αν θα έλεγε «ναι» σε μια μελλοντική συνεργασία μαζί της. «Είναι μια υποθετική ερώτηση, αλλά θεωρώ πως οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με ψυχαγωγικές εκπομπές θα θέλει να έχει στο βιογραφικό του συνεργασία με την Ελένη. Τώρα όμως είμαι στο “Love It” και θα ήθελα η συνεργασία να συνεχιστεί και του χρόνου, γιατί περνάμε υπέροχα!» παραδέχεται. Όσο για την Ιωάννα Μαλέσκου, που την αποκαλούσαν «Μενεγάκη της Κρήτης», ξεκαθαρίζει πως «θεωρώ πως δεν υπάρχει παρουσιάστρια στον ψυχαγωγικό τομέα που να μην έχει σπουδάσει στη σχολή “Ελένη” και να μην έχει μάθει έστω και κάτι. Είναι μια έξυπνη γυναίκα η Ιωάννα, που ξέρει να διαχειρίζεται το κομμάτι της τηλεόρασης και το μόνο κοινό με την Ελένη είναι πως είναι δύο πανέμορφες γυναίκες. Η καθεμία έχει το δικό της χαρακτήρα». Τέλος, σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά προγράμματα που επιλέγει, δηλώνει πως «τον ελεύθερο χρόνο μου βλέπω “Survivor”. Αν δεν δω, δεν κλείνει το μάτι. Μου αρέσει πολύ και η επιλογή της Δανάης. Είναι φρέσκο πρόσωπο» καταλήγει.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time