Το δρόμο της Δικαιοσύνης θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει για τους πίνακες ανεκτίμητης αξίας του αείμνηστου Κώστα Βουτσά. Η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 70 έργα πολύ γνωστών ζωγράφων, με κάποια από αυτά μάλιστα να είναι πολύ μεγάλης αξίας, αφού μιλάμε για πίνακες του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γιάννη Γαΐτη, του Αλέκου Φασιανού, του Κωνσταντίνου Βολανάκη και πολλών άλλων πολύ σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Κάποιοι μάλιστα που γνωρίζουν από το χρηματιστήριο της τέχνης μιλούν για μία συλλογή αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κώστας Βουτσάς ήθελε αυτός ο θησαυρός να μοιραστεί στα παιδιά του και μάλιστα, για να μην αδικηθεί κανείς, αυτό να γίνει με κλήρωση.

Μετά το θάνατό του όμως τα πράγματα δεν έγιναν όπως ήθελε, αφού, όπως καταγγέλλει η μεγάλη του κόρη, η Σάντρα Βουτσά, η δεύτερη γυναίκα του πατέρα της, η Θεανώ Παπασπύρου, δεν τους παραχωρεί στα παιδιά του, λέγοντας ότι είναι δικοί της. Οι πίνακες βρέθηκαν στα χέρια της Θεανώς, γιατί, όπως έχει πει, είχε βρει τον κατάλληλο χώρο για να φυλαχθούν.

Χθες, η κ. Παπασπύρου απάντησε στη Σάντρα Βουτσά μέσα από την εκπομπή «Πρωινό». Μάλιστα, την απάντησή της μετέφερε η Φαίη Σκορδά: «Η Σάντρα Βουτσά έχει αποποιηθεί την περιουσία του πατέρα της και ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή η ίδια, η Θεανώ Παπασπύρου, ήταν δίπλα στον Κώστα Βουτσά σαν πρώην σύζυγός του και μητέρα των παιδιών τους και είχαν μια πάρα πολύ καλή σχέση. Ήταν αγαπημένοι».

Η δήλωση αυτή εξόργισε τη Σάντρα Βουτσά, η οποία, μιλώντας στην «ΟΝ time», απάντησε στην πρώην σύζυγο του πατέρα της, εξήγησε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της, ενώ εξέφρασε και το ενδεχόμενο ένα μέρος των έργων να έχει πουληθεί.

- Σάντρα, η Θεανώ Παπασπύρου είπε ότι αποποιήθηκες την κληρονομιά.
Πρώτον, πού ξέρει η κ. Παπασπύρου τι έχω κάνει εγώ; Από όσο ξέρω, αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Από πού και ως πού αναφέρει προσωπικά δεδομένα; Και δεν ξέρει αν έχω κάνει αποποίηση. Δεύτερον, εγώ δεν μιλάω για περιουσία. Μιλάω για έναν όρο. Οι πίνακες ήταν ένα δώρο του πατέρα μας προς εμάς. Προς τις τρεις του κόρες. Δεν έχει να κάνει ούτε με περιουσίες ούτε με τίποτα. Και τρίτον, αν εγώ έχω αποποιηθεί ή έχουν αποποιηθεί οι αδελφές μου, από πού και ως πού η πρώην πρώην σύζυγος έχει άποψη; Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τις αδελφές μου και εμένα. Η κ. Παπασπύρου έχει χωρίσει από τον πατέρα μου πάνω από 30 χρόνια, γιατί μετά ο πατέρας μου παντρεύτηκε την κ. Εύη Καραγιάννη και μετά την Αλίκη Κατσαβού, που απέκτησε και έναν τέταρτο κληρονόμο. Από πού κι ως πού η πρώην πρώην σύζυγος έχει άποψη και δεν κάνει πράξη την επιθυμία του πατέρα μου;

- Εσύ έχεις απευθυνθεί σε δικηγόρο; Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σου;
Κοίταξε, Σάσα μου, και το λέω σε σένα αυτό… Φυσικά κι έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο, στον κ. Βασίλη Καπερνάρο, και μου είπε «ας περιμένουμε να δούμε τις προθέσεις της κ. Παπασπύρου γι’ αυτό το δώρο του πατέρα σας και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει.

- Οι αδελφές σου τι λένε σχετικά με το θέμα;
Οι αδελφές μου είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γιατί η Θεανώ είναι η μητέρα τους. Οπότε, και αυτές προσπαθούν να κρατήσουν μια στάση όσο μπορούν προς το παρόν ουδέτερη. Τώρα, αν αυτό το πράγμα προχωρήσει παραπέρα, θα δούμε τι θα γίνει. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να σου συμπληρώσω και κάτι, επειδή είπε η κ. Παπασπύρου ότι μέχρι το τέλος ήταν κοντά στον πατέρα μου. Από πού κι ως πού ήταν κοντά και δεν το ξέρω; Η κ. Παπασπύρου χώρισε πριν από 30 χρόνια από τον πατέρα μου. Οι αδελφές μου έχουν μεγαλώσει, έχουν κάνει τα παιδιά τους, οπότε οι σχέσεις του πατέρα μου ήταν άκρως τυπικές και αραιές. Δεν ήταν μικρά τα παιδιά, να πεις ότι μιλάγανε για τα σχολεία, για τα φροντιστήρια. Είπε ότι ήταν κοντά του. Καθόλου κοντά του δεν ήταν. Ίσα ίσα, ο πατέρας μου ήταν σύντροφος και παντρεμένος με την Αλίκη Κατσαβού 9 χρόνια. Καμία σχέση δεν είχε η Θεανώ Παπασπύρου. Οι αδελφές μου λείπανε στο εξωτερικό και οι μοναδικοί άνθρωποι που ήταν κοντά στον πατέρα μου ήμουν εγώ και η Αλίκη. Τώρα, δεν θέλω να μιλήσω για πολύ προσωπικά πράγματα. Θα μιλήσω αν χρειαστεί. Τα τελευταία χρόνια ο πατέρας μου, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, είχε κάποια οικονομικά θέματα. Που σημαίνει ότι ο Φοίβος δεν έχει αυτή τη στιγμή κάτι. Έχει εμένα, τη μαμά του και τις νονές του. Δόξα τω Θεώ έχει πολλούς ανθρώπους που τον αγαπούν και θα τον φροντίζουν μεγαλώνοντας. Γιατί αυτός ο καημένος ήταν ο πιο άτυχος από όλους. Δεν πρόλαβε να γνωρίσει αυτόν το μοναδικό και φανταστικό άνθρωπο, τον πατέρα του. Και θα έπρεπε η κ. Παπασπύρου, εφόσον λέει ότι αγάπησε τον πατέρα μου τόσο πολύ, θα έπρεπε να βρίσκεται και δίπλα στον Φοίβο, γιατί έτσι κάνουν οι άνθρωποι. Αν η κ. Παπασπύρου θέλει να μιλήσουμε για προσωπικά θέματα, ευχαρίστως, δεν έχω κανένα θέμα.

- Σάντρα, για τι πίνακες μιλάμε;
Πρώτα απ’ όλα, δεν γνωρίζω αν εκείνη έχει πουλήσει πίνακες. Είναι ένα ενδεχόμενο που έχουμε συζητήσει με τον κ. Καπερνάρο. Πιθανόν να έχει πουλήσει πίνακες και γι’ αυτό τώρα κάνει το κορόιδο. Μιλάμε για πάνω από 70 πίνακες μεγάλων ζωγράφων και Ελλήνων και ξένων. Εγγονόπουλος, Γαΐτης, Φασιανός, Βολανάκης. Μιλάμε για πίνακες μεγάλης αξίας. Αν έχει κάποιο χαρτί που ο Κώστας Βουτσάς της έχει γράψει «Θεανούλα μου, οι πίνακες αυτοί σου ανήκουν», ευχαρίστως εγώ θα σεβαστώ την επιθυμία του πατέρα μου. Κάπου μεταξύ Γενάρη και Φλεβάρη του 2019 έκανε συμπτωματικά ο πατέρας μου με τη Θεανώ μια συζήτηση για το θέμα των πινάκων και της είχε πει ο πατέρας μου: «Ρε Θεανώ, τι θες τώρα, να μπλέξουμε. Αφού έχουμε πει ξεκάθαρα. Οι πίνακες θα μοιραστούν στα κορίτσια με κλήρωση». Άρα, το θέμα έχει συζητηθεί και έχει ξανασυζητηθεί.

Από την εφημερίδα On Time