Η Μάρω Κοντού βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα «Μεσάνυχτα», με την Ελεονώρα Μελέτη και μίλησε για τη ζωή της και τη μεγάλη καριέρα της στο ελληνικό χρυσό κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο.

H αγαπημένη ηθοποιός αγαπά τη ζωγραφική και της αρέσει να παίζει μπιρίμπα με τις φίλες της, ενώ δεν κρύβει ότι είναι 80 plus.

Δεν είμαι σε τρελές χαρές γιατί ο κόσμος δεν περνάει καλά. Υπάρχει ανεργία, κακοφημία, τίποτα δεν πάει καλά αυτόν τον καιρό, αλλά δεν μου αρέσει να γκρινιάζω.

Μετά τα 50 άρχισα να αναθεωρώ. Αναγκάστηκα να συνθλιβώ στα 50, έχασα τη μητέρα μου και ζήτησα τη βοήθεια ειδικού.

Πάντα είχα ανάγκη τα χρήματα και έκανα μερικά λάθη θεατρικά. Ήμουν αρραβωνιασμένη με εφοπλιστή. Με ζήτησε από τη μητέρα μου. Δεν είχα ερωτευτεί μέχρι τότε ακόμα. Όταν έγινε τα παράτησα όλα.

Τον άντρα μου τον ερωτεύτηκα και του το έδειξα. Πέταξα το μονόπετρο του αρραβωνιαστικού στη θάλασσα για να δείξω ότι μου αρέσει κάποιος. Το 1956 τον είδε η μητέρα μου και είπε: "αφήνεις τον άντρα της ζωή σου για τον Αριστείδη Καρύδη Φουκς;»

«Με τον σύζυγό μου μείναμε μαζί 7 χρόνια. Πάντα μείναμε φίλοι. Τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής μου έμεινε κοντά μου. Μου είπε κάποτε ότι "πριν σε παντρευτώ δεν μου έδινε κανείς σημασία. Μόλις σε παντρεύτηκα με ήθελαν όλες".

Πάνω που είχαμε ρουτινιάσει εκείνος ξενοκοίταζε. Δεν έκανα παιδί, δεν μπόρεσα, αλλά δεν θα ήθελα να έχω παιδί και νιώθω τυχερή.

Για τις πλαστικές είπε ότι «το 2007 είχα κάνει ένα τραβηγματάκι χαμηλά και είχα φτιάξει και τα βλέφαρά μου. Επεμβασούλα ήταν».


«Αυτά που ακούγονται για το θέατρο είναι θλιβερά αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το έκαναν μαστίχα.

Υπάρχει και σε άλλα επαγγέλματα. Στην εποχή μας υπήρχε ένα φλερτ από τους συναδέλφους. Οι άντρες τότε έστελναν λουλούδια. Δεν υπήρχε αυτός ο εξαναγκασμός.

Θυμάμαι μόνο ένα φλερτ από τον Δημήτρη Μυράτ. Πήγα στο καμαρίνι του και μου έκανε ένα διακριτικό φλερτ. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χαλάει ένας γάμος για ένα κερατάκι της στιγμής. Είχα σχέση με έναν ηθοποιό αλλά όχι με τους συμπρωταγωνιστές μου.

Μου έχει κάνει κατάπληξη αυτό που άκουσα για τον Γιώργο Κιμούλη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Γιώργος έχει ένα άλλο πρόσωπο. Τον συμπαθώ και τον θαυμάζω. Το θεωρώ ιδιοφυή υποκριτικά. Αν ισχύει όλο αυτό λυπάμαι.

Είμαι πάρα πολύ σπάταλη. Και τρελαίνομαι να κάνω δώρα. Μου αρέσει να ψωνίζω. Μπαίνω στο σούπερ μάρκετ να πάρω 7 πράγματα και παίρνω 17.

Όταν ξεκίνησε αυτό με τον κοροναϊό ο πρώτος που με πήρε για να με βοηθήσει ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, μετά η Εβελίνα Παπούλια και μετά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Με ρώτησαν αν θέλω κάτι.

Με τρομάζει η αρρώστια. Ο πατέρας μου φυματικός, η μητέρα μου πέθανε από λευχαιμία και η ανιψιά μου από καρκίνο»,