Οι δύο κυρίες του ελληνικού τραγουδιού ερμήνευσαν το υπέροχο «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» του Τάσου Σαμαρτζή σε στίχους Νότη Μαυρουδή, από τον δίσκο «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» του 1990.

Στη συνέχεια, η Γιώτα Νέγκα είπε τη δική της μεγάλη επιτυχία «Το δίκιο μου» σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, αλλά και το «Απόψε σιωπηλοί» του Νίκου Παπάζογλου.

Απολαύστε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:



Η Ελένη Βιτάλη με την «Φυσική ιστορία» τίμησε τον Τζίμη Πανούση

Το τραγούδι «Φυσική ιστορία» επέλεξε η Ελένη Βιτάλη για να τιμήσει την μνήμη του αξέχαστου Τζίμη Πανούση.
Το τραγούδι είναι σε στίχους και μουσική του Τζίμη, και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Χημεία και τέρατα» του 1987. Η Ελένη Βιτάλη αγαπάει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα το είχε επιλέξει στον live δίσκο «Δρόμοι που αγάπησα».

Στη συνέχεια ερμήνευσε το «Εσύ που ξέρεις τα πολλά» σε στίχους και μουσική δική της από τον επίσης ζωντανό δίσκο «Προσκήνιο Live» του 2001.



Γιάννης Κότσιρας για Ελένη Βιτάλη: Η αλήθεια είναι το σημαντικότερο χάρισμα της

«Η Ελένη Βιτάλη είναι συνυφασμένη στη δική μου συνείδηση με το γνήσιο λαϊκό τραγούδι αλλά και με αυτό που λέμε ήθος στην ελληνική μουσική, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ σύνηθες. Και μιλάω για το μουσικό ήθος. Είναι μια σταθερή αξία. Ένας άνθρωπος που πιστεύει στους νέους και είναι πολύ γενναιόδωρη. Την αγαπώ πολύ» δήλωσε ο Γιάννης Κότσιρας για την Ελένη Βιτάλη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε «Είναι πολύ σημαντικό για τους τραγουδιστές να είμαστε ειλικρινής πάνω στη σκηνή. Είναι η πρώτη διδάξασα σε αυτό. Η αλήθεια της είναι το σημαντικό χάρισμα της και προσωπικά και καλλιτεχνικά. Αυτό είναι που δεν έχει βάλει σε μια πολύ ξεχωριστή θέση στην δική μου καρδιά και σε πολλούς θαυμαστές της».

Ο Γιάννη Κότσιρας εξομολογήθηκε και την σημαντικότερη συμβουλή που έχει δώσει η ερμηνεύτρια: «Να μην βάζω ποτέ τον τραγουδιστή πάνω από το τραγούδι. Όσο απλό κι αν ακούγεται είναι ο σημαντικότερος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς στο ελληνικό τραγούδι».

O δημοφιλής τραγουδιστής μαζί με την Ελένη Βιτάλη ερμήνευσαν την «Ξενιτιά μου» σε μουσική Ara Dinkjian και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.



Η Ελένη Βιτάλη μιλάει με συγκίνηση για την συνάντησή της με τον Τάκη Σούκα

«Ο τραγουδιστής μεταφέρει τη μουσική έμπνευση του συνθέτη και την ποίηση του στιχουργού ή του ποιητή. Χρωστάω σε πάρα πολλούς ανθρώπους αυτό που γνωρίζετε. Ο άνθρωπος που μου έδωσε όμως το διαβατήριο και με τον δίσκο «Βάρα μου το ντέφι» είδα το όνομα μου πρώτο στην μαρκίζα και με έβαλε στην «Ταχεία» της επιτυχίας είναι ο Τάκης Σούκας.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αν δεν τον είχα γνωρίσει. Βρέθηκα σε αυτή την μεγάλη αγκαλιά και άνοιξαν όλες οι πόρτες για εμένα. Δεν υπάρχει ευχαριστώ που να χωράει αυτό που νιώθω για τον Τάκη Σούκα» είπε η Ελένη Βιτάλη.

«Όπου Ελένη Βιτάλη και Τάκης Σούκας, όπου Τάκης Σούκας και Ελένη Βιτάλη. Έτσι λέει ο κόσμος, μας έχει ενώσει με τα τραγούδια που έχουμε γράψει και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Εγώ θα πω μόνο ίδιος ο δρόμος που μας δένει» είπε με τη σειρά του ο συνθέτης.

Ο ερμηνεύτρια τραγούδησε στη συνέχεια το «Πέρασε από ‘δω η Ελένη» σε στίχους Ελένης Φωτάκη.



Η Ελένη Βιτάλη κάλεσε την Ηρώ Σαΐα για να ερμηνεύσουν μαζί «Το δίχτυ» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, και σε πρώτη εκτέλεση το είχε τραγουδήσει ο Τάκης Μπίνης στο κινηματογραφικό «Ρεμπέτικο» το 1983.



Γιώτα Νέγκα: Είναι πάντα συγκινητικό να τραγουδάω δίπλα στην Ελένη Βιτάλη

Η Γιώτα Νέγκα παίρνει τη σκυτάλη από την Ελένη Βιτάλη στο «Σπίτι με το Mega» και ερμηνεύσει το υπέροχο «Με τα μάτια κλειστά» σε μουσική και στίχους του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.

Η τραγουδίστρια χάρισε ακόμα στο κοινό του MEGA το πρόσφατο «Σε λάθος μάτια» σε μουσική Νίκου Μερτζάνου και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

«Με την Ελένη Βιτάλη συνδέομαι, όπως συνδέεται το νερό με τη γη. Η Ελένη για μένα είναι ένας ποταμός που τρέχει και βρέχει τις όχθες μας και φέρνει την αλήθεια της, την αγκαλιά της. Μας ποτίζει όλους και ανθίζουμε. Την αγαπώ, την νιώθω συγγενή μου και είναι πάντα πολύ συγκινητικό να τραγουδάω δίπλα της» ανέφερε η Γιώτα Νέγκα και συνέχισε:

«Γνωριστήκαμε το 2011 με αφορμή μια συνεργασία. Ήταν η πρώτη φορά που τη γνώριζα από κοντά και που δουλεύαμε μαζί. Ανέβαινε στη σκηνή και είναι ικανή με μια νότα να ανοίξει τους ποταμούς των ματιών σου και να κλαις από χαρά, από συγκίνηση και να θέλεις να πας να την αγκαλιάσεις. Αυτή η αλήθεια της Ελένης, αυτή η γνώση που μοιράζει, το χαμόγελο της και όλα τα τραγούδια που μας έχει χαρίσει είτε δικά της είτε όχι είναι όλα τους διαμάντια στην ψυχή μας. Θα την αγαπώ πάντα και θα ακούω πάντα της συμβουλές της».




Η Ελένη Βιτάλη τιμάει την μνήμη του Αντώνη Καλογιάννη

Στο «Σπίτι με το MEGA» η Ελένη Βιτάλη και ο Γιάννης Κότσιρας ερμήνευσαν το «Άνοιξε το παράθυρο» του Αντώνη Καλογιάννη και στη συνέχεια το «Όταν σημάνει η ώρα» του Άκη Πάνου.



Κραουνάκης και Βιτάλη σε μια σπάνια σύμπραξη

Ο Σταμάτης Κραουνάκης θυμάται την πρώτη του γνωριμία με την Ελένη Βιτάλη.

«Η αγάπη μου και ο θαυμασμός μου και πριν γνωριστούμε ήταν αδιαμφισβήτητα. Αξίζει όμως να σας πω πώς έγινε η γνωριμία μας και πώς έγινε αυτή η χημεία, η βαθιάς εσωτερικής συγγένειας όπως λέει και ο Χειμωνάς.

Ο Χειμωνάς λέει ότι οι οικογένειες είναι ραγισματιές και ερχόμαστε στον κόσμο για να βρούμε τους αληθινούς μας συγγενείς. Αυτή είναι η σχέση μου με την Βιτάλη. Και ο Χειμωνάς ήταν και ο λόγος που μας ένωσε. Όταν είχε γράψει την Μήδεια για το Κρατικό Βορείου Ελλάδος με σκηνοθέτη τον Βουτσινά έχω στα χέρια μου τα χωρικά και εκείνη την ώρα ανανεώνω το συμβόλαιο μου με τη Sony και την ίδια στιγμή και η Βιτάλη. Ζητάω σαν χάρη να μου δώσουν την Βιτάλη για να κάνω τη Μήδεια. Αυτό ήταν το σημείο συνάντησης.

Στο τηλέφωνο που μιλάμε της λέω ‘είναι δύσκολο έργο, μήπως θέλεις να κάνουμε πρόβα;’ ‘Όχι μου απαντάει, γιατί θα το σκέφτομαι’. Χαίρομαι πολύ για αυτή την εμβληματική βραδιά και εδώ θα θυμηθούμε αυτό το τραγούδι από τη Μήδεια που έγινε και μεγάλη επιτυχία, “Του έρωτα μέγα κακό”» θυμήθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης.



«Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα» και οι επιτυχίες της Ελένης Βιτάλη δεν έχουν τέλος

«Ο μπαλαμός» ή καλύτερα «Το τραγούδι των γύφτων» όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του είναι από τα τραγούδια που η Ελένη Βιτάλη αγαπάει πολύ να τραγουδάει.

Το τραγούδι ακούστηκε πρώτη φορά το 1987 σε ένα από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του Γιάννη Διαμαντόπουλου «Μπουρίνι» στην ΕΡΤ2.

Τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού έχει γράψει ο Διονύσης Τσακνής και η πρώτη ερμηνεία ανήκει στον Γιώργο Κάτσαρη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η Ελένη Βιτάλη μετά τον «Μπαλαμό» ερμήνευσε δυο από τα θρυλικά δικά της τραγούδια τα «Σκυλάδικα» και το «Χειμωνιάτικο πρωί». Δύο τραγούδια που έχουν σημαδέψει την πορεία της και έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό.