Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με αγωνία και απρόοπτα για τους διαγωνιζόμενους του MasterChef. Οι τρεις κριτές, μετά την πρώτη φάση του bootcamp, κάλεσαν τους υπόλοιπους 14 παίκτες, από τους οποίους, ένας μόνο θα περνούσε απ'ευθείας στο σπίτι του MasterChef.

Οι τρεις παίκτες με το χειρότερο πιάτο θα περνούσαν οριστικά την πόρτα εξόδου, ενώ όσοι παρέμεναν, θα έμπαιναν σε νέα δοκιμασία μαγειρικής.

Όλοι τους είχαν 60 λεπτά προκειμένου να ετοιμάσουν το τέλειο πιάτο που θα τους οδηγούσε και στην επόμενη φάση του ριάλιτι Μετά το τέλος της πρώτης φάσης, οι κριτές κάλεσαν, έναν - έναν τους παίκτες προκειμένου να δοκιμάσουν. H αγωνία χτύπησε κόκκινο για τους συμμετέχοντες, καθώς σε λίγη ώρα θα γνώρισαν και την απόφαση των τριών κριτών. Ακολούθησε η σύσκεψη του Πάνου Ιωαννίδη με τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Οι τρεις κριτές, κάλεσαν ξανά τους 14 παίκτες προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

Εκείνος που κατάφερε να παρουσιάσει το καλύτερο αποτέλεσμα, κερδίζοντας έτσι την απ΄ευθείας θέση στο σπίτι του MasterChef ήταν ο Αλέξανδρος Ακριτίδης.

Απογοήτευση ωστόσο επικράτησε στην τριάδα που έμεινε οριστικά εκτός παιχνιδιού. Ανάμεσά τους και ο Τεό, γνωστός ως... δίδυμος αδερφός του Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Ο σωσίας του κριτή, δεν κατάφερε να προχωρήσει στο ριάλιτι, δηλώνοντας στην κάμερα, πως έφτασε στην πηγή, χωρίς ωστόσο να πίνει νερό.