sasastamati@yahoo.com

Η οικογενειακή σύμβουλος ειδική σε θέματα σχέσεων και συγγραφέας Τένια Μακρή σε συνέντευξη  στο parapolitika.gr  και τη Σάσα Σταμάτη μιλάει για το νέο της βιβλίο, την ενδεχόμενη συνεργασία της με τον Ανδρέα Μικρούτσικο, την σχέση τους σήμερα, αλλά και γιατί πολλά ζευγάρια χώρισαν λόγω Covid- 19.

-Σε έχουμε χάσει με τι ασχολείσαι αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο χωριό μου στο νότιο Πήλιο στην ασφάλεια μου και φύση. Φυσικά δεν έχω απομονωθεί από τον κόσμο από τους πελάτες και οποία επαφή έχω με την τηλεόραση. Τον περισσότερο χρόνο τον περνάω γράφοντας. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο γράφω το τρίτο βιβλίο της τριλογίας που έχει να κάνει με την συναισθηματική κακοποίηση μέσα στη σχέση. Ήδη έχω ολοκληρώσει τα δύο πρώτα και βρίσκομαι στο τρίτο.

- Θα θέλαμε να σε δούμε στο Big Brother στο πλευρό του Ανδρέα Μικρούτσικου. Έχετε γράψει ιστορία μαζί. Θα ξανά συνεργαζόσουν μαζί του;

Στο Big Brother δεν θα μπορούσα νa είμαι γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ήμουν στα προηγούμενα, παρόλο που τότε συνεργαζόμουν με τον Ανδρέα σε άλλο πρόγραμμα. Φυσικά θα ξανά συνεργαζόμουν με τον Ανδρέα αρκεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα που μπορούσαμε να συνυπάρξουμε και οι δυο. Τόσο αρμονικά και με τέτοια επιτυχία όπως στο παρελθόν .

- Πως είναι η σχέση σας σήμερα;

Είναι θερμή όπως πάντα δε βλεπόμαστε αλλά επικοινωνούμε με γραπτά και φωνητικά μηνύματα.

- Τελικά η πανδημία επηρέασε την σχέση των ζευγαριών ; Τι σου λένε;

Πάρα πολύ. Και αυτό γιατί τα ζευγάρια παίρνοντας περισσότερο χρόνο μαζί στο σπίτι ανακαλύπτονται και αυτό δυσάρεστα όπως και ευχάριστα αποτελέσματα. Ζευγάρια έχουν διαλυθεί διότι διαπιστώσανε ότι ο άνθρωπος που ζουν μαζί δεν είναι αυτός που νόμιζαν και αλλά ζευγάρια έχουν ενδυναμώσει τη σχέση τους διότι διαπίστωσαν το πόσο πολιτισμός είναι ο ένας για τον άλλον.

- Γιατί πολλοί χώρισαν;

Αυτό έχει συμβεί διότι με το να μην είναι πολλές ώρες μαζί είχαν χάσει τον στόχο συνύπαρξης δίνοντας έμφαση σε οτιδήποτε ήταν έξω από αυτούς. Επίσης λόγω του ότι η προσοχή τους ήταν αποσπασμένοι προς τα έξω δεν είχαν αντιληφθεί δεν είχαν αντιληφθεί τις εσωτερικές τους αλλαγές. Και αυτό ήταν μια έκπληξη για άλλους με θετικά αποτελέσματα και για άλλους δυσάρεστα που έφεραν την διάλυση των σχέσεων.






- Γιατί δεν σε βλέπουμε στην τηλεόραση; Θα ήθελες να κάνεις κάτι και τι θα ήταν αυτό;



Στην τηλεόραση είμαι τόσο όσο. Όταν δέχομαι προσκλήσεις τις αποδέχομαι και χαίρομαι. Αν θα ήθελα να κάνω κάτι στην τηλεόραση σήμερα; Να πάω στο GNTM (γέλια). Μακάρι να υπάρχει μια εκπομπή που θα μπορούσα μ είμαι χρήσιμη με την ιδιότητα μου.

- Τελικά υπάρχουν μυστικά για έναν επιτυχημένο γάμο;

Βεβαίως και υπάρχουν. Θα σου αναφέρω ένα και μοναδικό. Να μην προσπαθήσεις να αλλάξεις τον άλλον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί. Να τον δεχτείς να τον αποδεχτείς και να τον σεβαστείς. Επιτυχημένος δεν σημαίνει βρίσκω ομοιότητες με τον άλλον άνθρωπο, αλλά σέβομαι τις διάφορες μας.

- Ποιο είναι το πιο extreme πράγμα που έχεις κάνει στη ζωή σου;

Να ανέβω στο Μάτσου Πίτσου στο Περού με τραυματισμένη μέση με αφόρητους πόνους και με κραυγές που ήταν ανάμεσα σε θαυμασμό και οδύνης πόνου.