Μετά την αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για σωματική και ψυχολογική βία που υπέστη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη, όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως

Τις τελευταίες μέρες η μία μετά την άλλη γνωστές ηθοποιοί καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά με αυτά που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα.

Μεταξύ αυτών, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Κατερίνα Γερονικολού, η Φαίη Ξυλά, η Κατερίνα Παπουτσάκη. Την ίδια στιγμή, οι φήμες θέλουν κι άλλους ηθοποιούς να ετοιμάζονται να «ρίξουν βόμβες» για άλλους συναδέλφους τους και σκηνοθέτες από τους οποίους έχουν δεχθεί απίστευτες προσβολές, αλλά και βία. Μάλιστα, κάποιοι συμβουλεύονται και τους δικηγόρους τους, ώστε να είναι από όλες τις πλευρές έτοιμοι να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι άνοιξε επιτέλους ο ασκός του Αιόλου για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους.

«Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλότσησε στο θέατρο»

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega ότι ο Γιώργος Κιμούλης την έβρισε και την κλότσησε στο θέατρο, ενώ όλη τη θεατρική σεζόν είχε υποστεί ψυχολογική και λεκτική βία. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός. Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει… Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το “Πιο κοντά” (Closer), στο Θέατρο Αθηνών, το 2008-2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

Γ. Κιμούλης: Ψέματα, θα κινηθώ νομικά!

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξή του στην «ΟΝ time», μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα, ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά είναι ψέματα και πως ήδη έχει κινηθεί νομικά με μήνυση και αγωγή κατά της κυρίας Δούκα. «Κινήθηκα νομικά, αλλά αυτό είναι το ένα πρόβλημα και αφορά εμένα και εκείνη και αυτό που έκανε εκείνη προς εμένα, το να αναφερθεί ψευδώς για ένα γεγονός που ουδέποτε συνέβη.

Το δεύτερο, που είναι το επικίνδυνο, είναι να χρησιμοποιεί την πολύ σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου, λέγοντας πως αυτό που βίωσε μαζί μου κινείτο στο επίπεδο της κακοποίησης ή της ψυχολογικής βίας… Ήταν μεγάλη κυρία, που συμμετείχε σε μια δουλειά, που, αν της συμβεί κάτι - που μετά από δεκατέσσερα χρόνια ορκίζομαι πως δεν θυμάμαι. Έλεος αν θυμάσαι πάνω στη δουλειά εάν έχεις τσακωθεί… Πάνω στη δουλειά πάντα», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούσε να φύγει ή να πει στον παραγωγό πως “θα φύγω, αν συνεχίσει αυτός”. Εγώ πήρα τον κύριο Παυλάκη, τον παραγωγό, και του λέω “Κάρολε, θυμάσαι να σου είχε πει κάτι;” και μου είπε “Δεν θυμάμαι να είχε κάνει παράπονο”».

K. Γερονικολού: Με φόβισες. Με τρόμαξες

Για εργασιακό εκφοβισμό κατηγορεί τον Γιώργο Κιμούλη και η ηθοποιός Κατερίνα Γερονικολού με ανάρτησή της. «Με φόβισες. Με τρόμαξες…

Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες το ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη “συνεργασία” μας» γράφει μεταξύ άλλων η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία παραθέτει την αφίσα από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Η Κατερίνα Γερονικολού σημειώνει πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».

Για την ανάρτηση της Κατερίνα Γερονικολού, ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε: «Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία… Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει… Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό».
ράστερ

Ν. Ψαρράς – Δ. Χρυσικού στο πλευρό της Ζέτας

Ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου τους, στην οποία επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τα όσα κατήγγειλε η Ζέτα Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη. «Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης “Closer”, στην οποία συμμετείχαμε κι εμείς. Δυστυχώς, ήμασταν μπροστά σε πολλά περιστατικά τα οποία ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση προς τη Ζέτα και τη συγχαίρουμε για το θάρρος της».

Ο Κραουνάκης στηρίζει τον (επί 50 χρόνια) φίλο του

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κραουνάκης αναφέρει πως με τον Γιώργο Κιμούλη είναι φίλοι περίπου 50 χρόνια σημειώνοντας πως «δεν θυμάμαι ποτέ μα ποτέ περιστατικά βίας και κακεντρέχειας». Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρει δε πως δύσκολες «ώρες υπήρχαν» καθώς και «σημεία διαφωνίας πολλά», καθώς και «τσατίλες και καμώματα αλλά και χιούμορ», ωστόσο σημειώνει ότι «ο καθένας μπορεί να έχει άλλη γνώμη, άλλες εμπειρίες, αλλά σκοτάδια, αλλά φώτα, άλλες παραμέτρους, αλλά παράπονα, αλλά την ώρα που σηκώνεται ένας αέρας να τον σκίσει όπως πιο παλιά με τα χρέη του, με πιάνει αφόρητη στεναχώρια... Λυπάμαι πολύ την ώρα που βασανίζεται το σπίτι μας». Ο καλλιτέχνης στη συνέχεια περιγράφει περιστατικά οργής από πασίγνωστες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, καταλήγοντας πως πάντα πρέπει κάποιος να «κρατά το ζύγι».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time