Μετά τη χθεσινή επώνυμη καταγγελία της ηθοποιού Ζέτα Δούκα για συστηματική ψυχολογική και λεκτική βία από τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη η οποία κορυφώθηκε με περιστατικό σωματικής βίας, αρκετοί ηθοποιί μίλησαν για τη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη εστιάζοντας στην κακή του συμπεριφορά.
Επίσης άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο εκφράζουν την συμπαράσταση τους στην Ζετα Δούκα και τοποθετούνται δημόσια μετά από όσα δήλωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.   

 

Στο πλευρό της συναδέλφου τους Ζέτα Δούκα τάχθηκαν οι ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού οι οποίοι ήταν μπροστά στο περιστατικό. Oι δύο ηθοποιοί με ανακοίνωσή τους που δημοσίευσε η εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο Mega και όπου η Ζέτα Δούκα είχε κάνει την καταγγελία την Τρίτη, επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της συναδέλφου τους, εκφράζουν την συμπαράστασή τους και την συγχαίρουν για το θάρρος της, ενώ δηλώνουν και πρόθυμοι να καταθέσουν σχετικά στην Δικαιοσύνη, όποτε κληθούν.

 

Η ανακοίνωση των ηθοποιών Νίκου Ψαρρά και Δώρα Χρυσικού

Ακούσαμε με προσοχή όσα κατέθεσε δημόσια η συνάδελφός μας Ζέτα Δούκα περιγράφοντας την οδυνηρή εμπειρία της και τα όσα υπέστη από συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου καιτά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Closer» στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Δυστυχώς ήμασταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που ανέφερε. Από το βάθος της καρδιάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τη Ζέτα και την συγχαίρουμε για το θάρρος της. Τέλος είμαστε πρόθυμοι να καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές οποτεδήποτε κληθούμε.

 

 

«Με φόβισες. Με τρόμαξες… Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας» γράφει μεταξύ άλλων η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram, στην οποία παραθέτει την αφίσα απο την παράσταση «Δον Ζουάν , η επιστροφή» όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη.Η Κατερίνα Γερονικολού σημειώνει πως τώρα νιώθει καλά για να μιλήσει, καθώς δεν είναι τόσο μικρή ώστε να φοβάται τον ίσκιο της, «ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου».Η ηθοποιός ευχαριστεί την Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή. «Ζέτα Δούκα, σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα» γράφει.

 

 

 

 

 

 

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η ηθοποιός που πρώτη πριν αρκετά χρόνια είχε μιλήσει για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη απέναντι στους ηθοποιούς, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Η ηθοποιός τάχτηκε υπέρ της Ζέτας Δούκα για τις καταγγελίες που έκανε χθες στο MEGA σχετικά με την λεκτική αλλά και σωματική βία που άσκησε σε αυτήν ο Γιώργος Κιμούλης. «Εγώ ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή την δύναμη στο χώρο. Φοβόμουν ότι αν έβγαινα να μιλήσω και αν έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο, μπορεί και να μην ξαναδούλευα. Και εγώ έβγαζα τα χρήματά μου για να ζήσω από αυτή τη δουλειά. Μετά τη συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήξερε πολύ καλά ότι εγώ για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να βγαίνω στη σκηνή και να μιλάω.




Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε γιατρούς για να θεραπεύσω τις φωνητικές μου χορδές. Είναι ένα πρόβλημα που με ακολουθεί ακόμα». Σύμφωνα με την ηθοποιός όταν έκαναν την παράσταση «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» και ενώ ήταν πολύ χαρούμενη για αυτή την παράσταση αντιμετώπισε μια λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου από τον Γιώργο Κιμούλη. «Στις πρόβες πήγαν όλα περίφημα, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή. Με κακοποίησε ψυχικά, το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν στη σκηνή να κάνω τη δουλειά και ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που μου έλεγε στο αυτί μου».

.

 

 

 

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Δεν θα επαναλάμβανα τη συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη»

«Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι», εξήγησε η Κατερίνα Παπουτσάκη στο ladylike.gr για την περίοδο που συνεργάστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι οι δικές της εμπειρίες δεν εμπεριείχαν σωματική βία, παρά μόνο δυσκολία και την αίσθηση ότι δεν περνούσε καλά.

 

Η ηθοποιός Φαίη Ξυλά μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε!» και ερωτήθηκε για τη δική της εμπειρία στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο.

 «Ήταν από τις πιο δύσκολες ίσως και η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη, όμως, έβαλα τα όριά μου. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία πάρα πολύ δύσκολα χωρίς να μιλάμε καν μεταξύ μας, καμία επαφή. Ήταν ψυχοφθόρα. Δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες. Εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι. Όλα αυτά που περιγράφει η Ζέτα Δούκα είναι καταδικαστέα», είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός. Οι δύο τους συνεργάστηκαν σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Τις «Θεσμοφοριάζουσες» και το «Δον Ζουάν, η επιστροφή».

 

 

Ο Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ζέτας Δούκα, ανέφερε ότι έχει κάνει μήνυση αλλά και ότι έγιναν «της μόδας»   οι καταγγελίες όπως αυτή που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου.  Την εν λόγω συνέντευξη φαίνεται πως παρακολούθησε η Καίτη Γαρμπή, καθώς μέσα από μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Twitter πήρε θέση και σχολίασε τη συγκεκριμένη ατάκα του Γιώργου Κιμούλη. Ειδικότερα, η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε: «Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου, είναι της μόδας η αλήθεια».

 

 Μετά την Καίτη Γαρμπή που σχολίασε τη συγκεκριμένη δήλωσε ακόμη μια σπουδαία καλλιτέχνης τοποθετήθηκε. Ο λόγος για την Άλκηστις Πρωτοψάλτη η οποία έκανε ένα instastory και απάντησε με αιχμηρό τρόπο στον ηθοποιό «Είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώτου» δήλωσε ο κ. Κιμούλης. Της μόδας. Τύπου Μπεκατώρου. Δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Τα είπε όλα ξεκάθαρα. Έμεινα άναυδη με τον κ.(;) Κιμούλη» έγραψε η ερμηνεύτρια.

 

 

Η Μιμή Ντενίση βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» της Τετάρτης και ο Γιώργος Κιμούλης είχε κεντρική θέση στην κουβέντα της με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα. Η γνωστή ηθοποιός και θιασάρχης τόνισε πως γνώριζε πολλές φήμες που ακολουθούσαν τον Γιώργο Κιμούλη. «Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Μέσα στο θέατρο ξέρουμε ποιοι άνθρωποι είναι οι αγαπημένοι των ηθοποιών και ποιοι είναι οι δύσκολοι. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας δύσκολος θιασάρχης. Εγώ προσωπικά έχω μια καλή σχέση με τον Γιώργο, δεν έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο, δεν ξέρω πώς λειτουργεί με τους συνεργάτες του. Ξέρω όμως τα κορίτσια. Δεν πιστεύω ότι καμία γυναίκα βγαίνει και λέει ψέματα που θίγουν και την ίδια. Ο Γιώργος Κιμούλης δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη ότι δεν φέρεται καλά στους ηθοποιούς. Ξέρω ποιοι είναι αυτοί», είπε η Μιμή Ντενίση και συνέχισε: «Η Κατερίνα Γερονικολού μου είχε πει ότι της χρωστούσε και χρήματα από την παράσταση. Πιο ψηλά θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Κιμούλης, θα έπρεπε να έχει ένα τεράστιο κοινό. Δεν το έχει. Για ό,τι έχει κάνει πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».

Η Φαίη Κοκκινοπούλου,  έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση για τον Γιώργο Κιμούλη.Με μήνυση στη Ζέτα Δούκα απάντησε ο θιγόμενος Κιμούλης. Ο θιγόμενος Γιώργος Κιμούλης. Αυτό θα πει θράσος. Γελάνε τα καμαρίνια, οι κουίντες και τα θεατρικά σανίδια" έγραψε χαρακτηριστικά η Φαίη Κοκκινοπούλου.

ο

Αγωγή και μήνυση από τον Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα

Σας θυμίζουμε  ότι ο Γιώργος Κιμούλής απάντησε με αγωγή και μήνυση στα όσα κατήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αναφορικά με την ψυχολογική και σωματική βία που υπέστη από τον ηθοποιό, κατά τη συνεργασία τους σε παραστάσεις προ ετών. Ο  Κιμούλης αρνήθηκε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες, ενώ εμφανίστηκε προκλητικός να αναφέρεται σε «μόδα καταγγελιών», έπειτα από την κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου.