Του Τσακίρη Κωνσταντίνου
tsakiriskostantinos345@gmail.com

Η νέα σειρά του Mega «Εξαψη» έκανε πρεμιέρα την περασμένη Δευτέρα με τους καλύτερους οιωνούς, αφού κατάφερε από το πρώτο επεισόδιο να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό με το περιπετειώδες ταξίδι των ηρώων, που αναζητούν απαντήσεις στα συναισθηματικά αδιέξοδα, στις ανατροπές της συμβιβασμένης τους ζωής και σε θυελλώδη ερωτικά πάθη. 

H σεναριογράφος της σειράς, Τίνα Καμπίτση, δηλώνει στο «S»: «Νιώθω μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση. Είναι μια δουλειά που ξεκίνησε να δημιουργείται με πολλή αγάπη και χαίρομαι που βρήκε το σπίτι της». Η ίδια αποκαλύπτει τι είναι αυτό που κέρδισε τους τηλεθεατές: «Δεν νομίζω ότι είναι ένα πράγμα. Είναι μια συνισταμένη υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εικόνας, εξελίξεων και Ναυπλίου». Παράλληλα μιλάει για το τι την ώθησε να γράψει ένα ερωτικό-αστυνομικό δράμα αλλά και πώς γεννήθηκε η ιδέα της σειράς: «Ο Σταύρος Καπελούζος μού ζήτησε να γράψω ένα ερωτικό δράμα. Είπε ότι θα μου πήγαινε και θα έπρεπε να δοκιμάσω. Ε! Τον άκουσα και δοκίμασα! Ηθελα να γράψω μια ιστορία όπου θεατές και ήρωες να βρίσκονται σε κατάσταση πλάνης. Έτσι προέκυψε η “Εξαψη”». Οσο για το τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, η δημιουργός αναφέρει στο «S»: «Η σειρά έχει συνεχόμενες αποκαλύψεις. Κάθε επεισόδιο και αποκάλυψη. Το θέμα είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Εχει πολλές ανατροπές και θα έχει μέχρι το τέλος της. Κρατήστε ότι κανείς δεν είναι αυτός που δείχνει και θα καταλάβετε...». 

Την ίδια ημέρα έκανε πρεμιέρα και η σειρά της Μυρτώς Κοντοβά «Σχεδόν ενήλικες»  (προβάλλεται πλέον από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη στις 21.00), η οποία σχολιάστηκε θετικά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Οι χρήστες των social media έκαναν λόγο για ρεαλιστική και φρέσκια σειρά, με κανονικούς διαλόγους, που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με χιούμορ και αναφορές στην καθημερινότητα των μέσων Αθηναίων. 

Η σεναριογράφος μιλά στο «S» και δεν κρύβει τη χαρά της: «Νιώθω χαρά και κυρίως περιέργεια να δω πώς και αν γίνεται να αφομοιωθεί το είδος της τηλεόρασης στο οποίο επιθυμώ να εργάζομαι, αλλά και να παρακολουθώ από την πραγματικότητα της σημερινής μικρής οθόνης». Η δημιουργός που έφερε το hype των δρόμων της πόλης στην τηλεόραση και γράφει άλλη μία φορά για τους Ελληνες και όσα τους απασχολούν αποκαλύπτει, τέλος, ποια ήταν η ανάγκη της να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα και σε αυτή τη σειρά: «Πάντα έγραφα για αυτά που αφορούν και εμένα. Η πόλη με αφορά. Οι άνθρωποι με αφορούν. Οι φορολογικές εκκρεμότητες και οι λογαριασμοί του ρεύματος με αφορούν επίσης. Πιστεύω ότι η τηλεόραση όπως την ξέρουμε θα αλλάξει. Οπως άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ο κόσμος από αυτό που ξέραμε. Σε αυτό το καινούργιο τοπίο, θα ήθελα να υπάρχει μια καλή θέση για το σήμερα των ανθρώπων της Αθήνας, γενικά των πόλεων».

*Όπως δημοσιεύτηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021