Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας, Μεταξίας και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, δεν μπορεί να κρύψει τον πόνο του και τη θλίψη του για την απώλεια και την απουσία της από τη ζωή του ! Αναφέροντας συνεχώς, το ποσό πολύ θα ήθελε να την έχει δίπλα του, και να μοιραστεί την χαρά του, σε αυτή την όμορφη περίοδο που διανύει στο πλευρό της γυναίκας της ζωής του , Ελένης Τσιριγκάκη!

Με αφορμή την συμπλήρωση του ενός χρόνου από την ημέρα που την έχασε , και τελώντας το μνημόσυνό της την περασμένη Κυριακή, έχοντας στο πλευρό του τη μέλλουσα σύζυγό του, τον κουμπάρο του, Δημήτρη Θεοδώρου, και λίγους φίλους, ο τραγουδιστής προκάλεσε «κύμα» συγκίνησης στο Facebook, με μια εξομολόγηση από καρδιάς, για την λατρεμένη μητέρα του, Μεταξία!

«Ένας χρόνος πέρασε που μας άφησες Μεταξία μου γλυκιά.. Αφιέρωσες τη ζωή σου στον πατέρα μου και στα παιδιά σου και πάντα έβαζες τα "θέλω" σου τελευταία. Ήμουν είμαι και θα είμαι περήφανος που με μεγάλωσες με τόση αγάπη και στοργή. Μου λείπεις τόσο πολύ...», έγραψε χαρακτηριστικά !