Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα, Δευτέρα, οι μαθητές με τα απαραίτητα… εργαλεία τους, όπως μάσκα και αντισηπτικά.

Στις 8:15 χτύπησε το πρώτο κουδούνι και οι σχολικές αίθουσες έτοιμες υποδέχτηκαν τους μαθητές, λίγο διαφορετικά από τις άλλες χρονιές, λόγω κοροναϊού, αφού τα παιδιά βρήκαν στα θρανία τους από μια μία μάσκα, ένα παγούρι και αντισηπτικά.

Με αφορμή την συγκεκριμένη μέρα οι διάσημοι Έλληνες μέσα από το Instagram ευχήθηκαν στα παιδιά τους καλή σχολική χρονιά.

Η Ελένη Μενεγάκη δημοσίευσε μια φωτογραφία της μικρής Μαρίνας, η οποία ήταν ντυμένη στα μπλε, με μπλε σχολική τσάντα και υπέροχα κοτσιδάκια, και την πήγαινε η μαμά της πρώτη μέρα στο σχολείο! Μια πρώτη μέρα διαφορετική για όλους τους μαθητές αφού είναι απαραίτητο άλλο ένα αξεσουάρ, που είναι η μάσκα! Η Μαρίνα εκτός από τη σχολική τσάντα, κρατούσε και μια ροζ τσάντα που όπως έγραψε η Ελένη έχει μέσα το φαγητό της! «Πρώτη μέρα στο σχολείο ! Χαρά και συγκίνηση ... καλή αρχή σε όλα τα παιδιά ! #eleni #firstdayofschool», έγραψε η Ελένη Μενεγάκη.

Οι γιοι της Φαίης Σκορδά, Γιάννης και Δημήτρης έβαλαν τη μάσκα τους και η παρουσιάστρια τους φωτογράφισε την ώρα που έφευγαν από το σπίτι για το σχολείο και είδαμε τα αδερφάκια αγκαλιασμένα και να φοράνε τα ίδια ρούχα!

Η Φαίη Σκορδά που πάνω απ’ όλα είναι μανούλα δημοσίευσε μία φωτογραφία και έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: «Καλημέρα κ καλή εβδομάδα!!!! Ποια μαμά έχει αγωνία για την πρώτη μέρα στο σχολείο κ δεν κοιμήθηκε; Καλή πρόοδο κι ευλογία σε όλα τα παιδάκια μας και στα πρωτάκια μας, που έχουν φέτος να διαχειριστούν τόσα καινούργια πράγματα , δύναμη και να το χαρούν όπως πρέπει!!!! Καλή σχολική χρονιά σε όλες τις δασκάλες κ τους δασκάλους!!! Να μας τα προσέχετε. Καλημέρα μανουλες!!!!!!!».


 
O Χάρης Βαρθακούρης, O παρουσιαστής του Big Brother μπορεί να έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις αυτό το διάστημα λόγω του reality του ΣΚΑΪ, ωστόσο πάντα βρίσκει χρόνο για την οικογένειά του. Το πρωί της Δευτέρας, ο ίδιος απαθανάτισε τα κορίτσια του, Μελωδία και Λιόνα, κατά τη διάρκεια της εξόδου τους από το σπίτι με προορισμό το σχολείο και έστειλε το δικό του μήνυμα για την ιδιαίτερη χρονιά που ξεκινάει.

“Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Καλή χρονιά και στους δασκάλους και καθηγητές αλλά και στους γονείς. Ξεκινάει μια δύσκολη περίοδος και θα πρέπει, ειδικά φέτος, να είμαστε διπλά υπομονετικοί και με πολλή κατανόηση. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να είνα τα παιδιά μας γερά και υγιή, να κάνουν καινούργιους φίλους και να συνειδητοποιήσουν από τώρα ότι μπορεί αυτά τα χρόνια να φαίνονται δύσκολα, αλλά είναι χρόνια που όταν μεγαλώσουν θα τα αναπολούν με νοσταλγία. Υγ. Συνεχίζουμε την παράδοση που θέλει την πρώτη μέρα του σχολείου να τα ντύνουμε…δίδυμα”, σημείωσε ο Χάρης Βαρθακούρης στη λεζάντα της ανάρτησής του.

View this post on Instagram

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Καλή χρονιά και στους δασκάλους και καθηγητές αλλά και στους γονείς. Ξεκινάει μια δύσκολη περίοδος και θα πρέπει, ειδικά φέτος, να είμαστε διπλά υπομονετικοί και με πολλή κατανόηση. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να είνα τα παιδιά μας γερά και υγιή, να κάνουν καινούργιους φίλους και να συνειδητοποιήσουν από τώρα ότι μπορεί αυτά τα χρόνια να φαίνονται δύσκολα, αλλά είναι χρόνια που όταν μεγαλώσουν θα τα αναπολούν με νοσταλγία ☺️ Υγ. Συνεχίζουμε την παράδοση που θέλει την πρώτη μέρα του σχολείου να τα ντύνουμε...δίδυμα ☺️ . . #varthakouris #varthakourisfamily #hoovoo_dna #melodiavarthakouri #leonavarthakouri

A post shared by ʜᴀʀʀʏ ᴠᴀʀᴛʜᴀᴋᴏᴜʀɪѕ (@harryvarthakouris) on




Η Κατερίνα Καραβάτου δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει με την Αέλια πριν πάει στο σχολείο, φορώντας την τσάντα της στην πλάτη και η παρουσιάστρια έγραψε στην λεζάντα της φωτό: «Κάθε χρόνο περισσότερη αγωνία αλλά και περισσότερος ενθουσιασμός!! Η αγωνία ηταν περισσότερο δική μου κ η λαχτάρα της Αέλιας η οποία επέλεξε την σχολική της τσάντα ΑΝΝΕΚΕ – LOVE TO SHARE μέσα από μία μεγάλη συλλογή. #backmeup #anekke #giovasgroup @gim_sa Καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά μας με υγεία».



Στο ίδιο mood και η παρουσιάστρια Δέσποινα Καμπούρη, ανάρτησε μια φωτογραφία της κόρης της με την σχολική τσάντα και έγραψε: « Verified Την παρατηρώ και είναι σα να με βλέπω όταν ήμουν κοριτσάκι! Με τη διαφορά ότι εμένα δε με έπαιρνε το σχολικό το πρωί από το σπίτι μου. Έπρεπε να περπατήσω τέσσερα τετράγωνα για να φτάσω στο σχολείο. Εγώ βέβαια δε φορούσα μάσκα, ούτε είχα να αντιμετωπίσω φοβερούς κινδύνους στον δρόμο. Δεν ξέρω ποια είναι πιο τυχερή. Πώς αλλάζουν τα πράγματα... Ο φιλαράκος μας πιστός στο ραντεβού του. Όπως κάθε μέρα τα τελευταία 7 χρόνια. Σήμερα όμως δεν είχε τα κέφια του. Κουράστηκε κι αυτός. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια που ξεκινούν σήμερα! Να πάνε όλα καλά ❤️ #backtoschool #Iasonas #Helena».
View this post on Instagram

Την παρατηρώ και είναι σα να με βλέπω όταν ήμουν κοριτσάκι! Με τη διαφορά ότι εμένα δε με έπαιρνε το σχολικό το πρωί από το σπίτι μου. Έπρεπε να περπατήσω τέσσερα τετράγωνα για να φτάσω στο σχολείο. Εγώ βέβαια δε φορούσα μάσκα, ούτε είχα να αντιμετωπίσω φοβερούς κινδύνους στον δρόμο. Δεν ξέρω ποια είναι πιο τυχερή. Πώς αλλάζουν τα πράγματα... Ο φιλαράκος μας πιστός στο ραντεβού του. Όπως κάθε μέρα τα τελευταία 7 χρόνια. Σήμερα όμως δεν είχε τα κέφια του. Κουράστηκε κι αυτός. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια που ξεκινούν σήμερα! Να πάνε όλα καλά ❤️ #backtoschool #Iasonas #Helena

A post shared by Despina Kampouri (@despinakampouri) on


Η ηθοποιός και επιχειρηματίας Έλενα Ασημακοπούλου πόζαρε με την κόρη της πριν πάει στο σχολίο, όπου η μικρή φορούσε μάσκα και είχε την τσάντα της στην πλάτη και σχολίασε στην λεζάντα: «Πρώτη μέρα στο σχολείο με ανάμεικτα συναισθήματα!!! Αγωνία,Ανυπομονησία,Χαρά που συνάντησε ξανά τις φίλες της αλλά και ταυτόχρονα σε απόσταση με την μασκουλα της να καταπιέζει κατα κάποιο τρόπο τα συναισθήματα της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα του Covid-19..... Υπομονή,κουράγιο σε όλα τα παιδάκια και τους εκπαιδευτικούς!!!💪🏻💪🏻💪🏻 Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό που ζούμε θα τελειώσει γρήγορα!!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Καλή Σχολική Χρονιά!!!❤️❤️❤️ #backtoschool #happy #mylove #mylife #loveyou #mariarosaria»
View this post on Instagram

Πρώτη μέρα στο σχολείο με ανάμεικτα συναισθήματα!!! Αγωνία,Ανυπομονησία,Χαρά που συνάντησε ξανά τις φίλες της αλλά και ταυτόχρονα σε απόσταση με την μασκουλα της να καταπιέζει κατα κάποιο τρόπο τα συναισθήματα της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα του Covid-19..... Υπομονή,κουράγιο σε όλα τα παιδάκια και τους εκπαιδευτικούς!!!💪🏻💪🏻💪🏻 Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό που ζούμε θα τελειώσει γρήγορα!!!🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Καλή Σχολική Χρονιά!!!❤️❤️❤️ #backtoschool #happy #mylove #mylife #loveyou #mariarosaria

A post shared by 𝐸𝓁𝑒𝓃𝒶 𝒜𝓈𝒾𝓂𝒶𝓀𝑜𝓅𝑜𝓊𝓁𝑜𝓊 𝒪𝒻𝒻𝒾𝒸𝒾𝒶𝓁 (@elena_asimakopoulou) on


Επίσης η Βάσω Λασκαράκη ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στην κόρη της με μια φωτογραφία στην οποία η μικρή ποζάρει με μάσκα και τσάντα: «Καλή αρχηηηηη, καλή σχολική χρονιά,καλό κουράγιο στα παιδάκια μας και στους εκπαιδευτικούς 🙌🏻✌🏻 Ας ευχηθούμε κι ας ελπίσουμε να πάνε όλα όσο καλύτερα μπορούν δεδομένων των συνθηκών 🙏 —————————————— #βταξη #ευα #eva #backtoschool #crazygirl #happy #covidgeneratio», έγραψε η ηθοποιός.


Και ο Θοδωρής Μαραντίνης φωτογράφισε τους γιους του, που έφευγαν από το σπίτι με την τσάντα τους για να πάνε πρώτη μέρα στο σχολίο και σημείωσε: «Καλή αρχή αστέρια μου!!!!!! #firstdayatschool #byroncollege #takefaliamesa #5leptaakomampampa #kalisxolikixronia»'
View this post on Instagram

Καλή αρχή αστέρια μου!!!!!! #firstdayatschool #byroncollege #takefaliamesa #5leptaakomampampa #kalisxolikixronia

A post shared by Thodoris Marantinis (@thodorismarantinis_official) on

Ο συνεργάτης της Κατερίνας Καινούργιου, Θοδωρής Γκουντάρας λίγο πριν πάει στην εκπομπή «Ευτυχείτε» που έκανε πρεμιέρα σήμερα, αποχαιρέτησε τους γιους του για το σχολείο, δημοσιεύοντας μια φωτό με τα παιδιά του και την σύζυγο του Νάταλι Κάκαβα, περιμένοντας το σχολικό και σχολίασε: «Καλή σχολική χρονιά γλυκά μου Γκουνταράκια💙🧿Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια και στους γονείς τους📝☑️Καλή δύναμη και υπομονή με τις νέες συνθήκες και σύντομα όλα να έρθουν σε μία κανονικότητα ‼️‼️‼️Καλημέρα και καλή εβδομάδα με υγεία❤️☑️». «
Και η Τζένη Μπαλατσινού ως μια τρυφερή μητέρα ανάρτησε μια φωτό του γιου της Μάξιμου, την ώρα που πήγαινε σχολείο και σχολίασε στην ανάρτηση της: «Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Καλή δύναμη σε μαθητές, καθηγητές και γονείς! 🙏🏻».
Η Μαρία Κορινθίου θέλησε και αυτή με την σειρά της να ευχηθεί στην κόρη της για την νέα σχολική χρονιά και δημοσίευσε μια οικογενειακή φωτογραφία με τον Γιάννη Αϊβάζη και την Ισμήνη και έγραψε ως σχόλιο στην λεζάντα: «Αυτή η φωτογραφία είναι πριν 4 χρόνια....Πρώτη μέρα σχολείου...πάντα τραβάμε φωτογραφία την πρώτη μέρα του σχολείου......φέτος πια, από δημοτικάκι, πάμε Γυμνάσιο. Ανάμεικτα συναισθήματα.... Φέτος λοιπόν, πάμε Γυμνάσιο ....προσπαθώ με κάποιο τρόπο να δεχτώ αυτήν την απότομη αλλαγή, να το διαχειριστώ.... δεν είναι μόνο δύσκολο για τα παιδιά μας αυτή η αλλαγή, αλλά και για εμάς τους γονείς. Τα «μωρά» μας αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν στην περίοδο της ενηλικίωσης, της επανάστασης, της δίκης τους προσωπικής αναζήτησης, σαν άνθρωποι και σαν πολίτες που απαρτίζουν το σύνολο της κοινωνίας μας και διεκδικούν πια και αυτά μία δίκη τους θέση στο σύνολο. Καλή σχολική χρόνια να έχουμε και δύναμη σε όλους τους γονείς που με νιώθουν! #backtoschool #isminou #γυμνασιο #family #mylife».
View this post on Instagram

Αυτή η φωτογραφία είναι πριν 4 χρόνια....Πρώτη μέρα σχολείου...πάντα τραβάμε φωτογραφία την πρώτη μέρα του σχολείου......φέτος πια, από δημοτικάκι, πάμε Γυμνάσιο. Ανάμεικτα συναισθήματα.... Φέτος λοιπόν, πάμε Γυμνάσιο ....προσπαθώ με κάποιο τρόπο να δεχτώ αυτήν την απότομη αλλαγή, να το διαχειριστώ.... δεν είναι μόνο δύσκολο για τα παιδιά μας αυτή η αλλαγή, αλλά και για εμάς τους γονείς. Τα «μωρά» μας αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν στην περίοδο της ενηλικίωσης, της επανάστασης, της δίκης τους προσωπικής αναζήτησης, σαν άνθρωποι και σαν πολίτες που απαρτίζουν το σύνολο της κοινωνίας μας και διεκδικούν πια και αυτά μία δίκη τους θέση στο σύνολο. Καλή σχολική χρόνια να έχουμε και δύναμη σε όλους τους γονείς που με νιώθουν! #backtoschool #isminou #γυμνασιο #family #mylife

A post shared by 𝗠𝗔𝗥𝗜𝗔 𝗞𝗢𝗥𝗜𝗡𝗧𝗛𝗜𝗢𝗨 (@mariakorinthiou) on

Τέλος η συνεργάτιδα της Σταματίνας Τσιμτσιλή και παρουσιάστρια, Όλγα Λαφαζάνη, λίγο πριν πάει στην εκπομπή, αποχαιρέτησε την κορούλα της για το σχολείο και της ευχήθηκε καλή χρονιά: «Πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια δεν ήμουν εκεί για να την βάλω στο σχολικό ... Σηκώθηκα όμως νωρις το πρωί , της έφτιαξα το κολατσιό της, της έδωσα μια σφιχτή αγκαλιά και της ευχήθηκα να έχει μια συναρπαστική χρόνια ! Ένιωθα την καρδούλα της να χτυπά δυνατά από το άγχος της πρώτης μέρας. Την χαιρέτησα στο σπίτι γιατί έπρεπε να φύγω για τη δουλειά . Ζήτησα όμως από τον μπαμπά της να μου την φωτογράφισει και να μου στείλει τις φωτογραφίες για να νιώθω σαν να είμαι εκεί... Καλή αρχή σε όλα τα γλυκά παιδάκια μας , με μάσκες ή χωρίς , έχουν τον τρόπο να δίνουν χρώμα και μαγεία σε όλες τις περιστάσεις ακόμα και τις πιο δύσκολες !!! Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ευλογία σε όλες τις οικογένειες!!! #firstdayofschool #happyschoolyear #Maria Alexandra #kids».
View this post on Instagram

Πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια δεν ήμουν εκεί για να την βάλω στο σχολικό ... Σηκώθηκα όμως νωρις το πρωί , της έφτιαξα το κολατσιό της, της έδωσα μια σφιχτή αγκαλιά και της ευχήθηκα να έχει μια συναρπαστική χρόνια ! Ένιωθα την καρδούλα της να χτυπά δυνατά από το άγχος της πρώτης μέρας. Την χαιρέτησα στο σπίτι γιατί έπρεπε να φύγω για τη δουλειά . Ζήτησα όμως από τον μπαμπά της να μου την φωτογράφισει και να μου στείλει τις φωτογραφίες για να νιώθω σαν να είμαι εκεί... Καλή αρχή σε όλα τα γλυκά παιδάκια μας , με μάσκες ή χωρίς , έχουν τον τρόπο να δίνουν χρώμα και μαγεία σε όλες τις περιστάσεις ακόμα και τις πιο δύσκολες !!! Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ευλογία σε όλες τις οικογένειες!!! #firstdayofschool #happyschoolyear #Maria Alexandra #kids

A post shared by Olga Lafazani (@olga_laf) on