Εργασιομανής, με στόχους και όνειρα που θέλει να πραγματοποιήσει η Μαρία Κατσή δίνει τον καλύτερο της εαυτό κάθε στο  «Mega Σαββατοκύριακο» από τις 07:00 έως τις 10:30 το πρωί δίπλα στον  Γιωργο Χουδαλάκη και  τον Αρη Ραβανό.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛiΤΙΚΑ, Ένθετο Secret

Δεν ήταν στα όνειρα της να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία αφού όπως λέει «Συναντηθήκαμε εντελώς τυχαία. Αποφοίτησα από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Στο τελευταίο έτος των σπουδών μου αποφάσισα να κάνω πρακτική άσκηση. Βρέθηκα λοιπόν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» νομίζοντας ότι θα απασχοληθώ στο διαφημιστικό τμήμα όμως είχαν διαφορετικά σχέδια για εμένα. Από την πρώτη ημέρα με έριξαν στα βαθιά. Βρισκόμουν στη πηγή των ειδήσεων και από τις πρώτες ημέρες κατάλαβα ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα» εξηγεί στο Secret. H πρόκληση να βρεθεί το νέο Mega μεγάλη όπως και η ευθύνη «Στην αρχή χάρηκα παρά πολύ όμως λίγες εβδομάδες πριν βγει στον αέρα άρχισα να νιώθω το βάρος της ευθύνης. Ένα κανάλι με ιστορία έβγαινε ξανά στον αέρα την ώρα που έκανα μια σοβαρή αρχή στην τηλεόραση. Δεν άφησα όμως το άγχος να με κυριεύσει»

δηλώνει και αποκαλύπτει το απρόσμενο γεγονός που συνέβη στην πρεμιέρα «Ξαφνικά κόλλησε το ότο κιου την ώρα που η κάμερα γύρισε σε εμένα. Εκείνη τη στιγμή πέρασαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό όμως είπα μέσα μου ‘’τώρα πάμε’’, είπα απ’ έξω όλο το δελτίο κι ευτυχώς δεν φάνηκε στον αέρα τίποτα» δηλώνει και πιστεύει πως «Κάθε εκπομπή είναι και μια νέα εμπειρία. Κάθε Σαββατοκύριακο που περνάει αισθάνομαι ότι πατάω ολοένα και πιο γερά στα πόδια μου». Η ίδια νιώθει τυχερή βρίσκεται ανάμεσα σε δυο αξιόλογους δημοσιογράφους και ας είναι η μόνη γυναίκα ανάμεσά τους «Για μένα δεν έχει να κάνει με το φύλο. Είμαι εξαιρετικά τυχερή που βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικούς ανθρώπους πάνω από όλα. Ο Γιώργος Χουδαλάκης και ο Άρης Ραβανός είναι δύο δημοσιογράφοι με σοβαρή πορεία και χαίρομαι πολύ που το τηλεοπτικό μου ξεκίνημα με βρήκε μαζί τους».

 

Όσο για τις δυσάρεστες ειδήσεις η Μαρία Κατσή  προσπαθει να μεταφέρει με συνέπεια όλα τα γεγονότα παρά τη συναισθηματική φόρτιση «Όλη η περίοδος της πανδημίας ήταν δύσκολη. Όμως στη δημοσιογραφία ακόμη και όταν οι ειδήσεις σε επηρεάζουν άμεσα οφείλεις να βάζεις πίσω το συναίσθημα και να αποτυπώνεις αντικειμενικά τα γεγονότα». Η ίδια στο ξεκίνημά της ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ «Παράλληλα βρισκόμουν στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «ΟΛΑ» του Θέμου Αναστασιάδη. Τα τελευταία χρόνια όμως ασχολούμαι μόνο με το κομμάτι της ενημέρωσης τόσο στην εφημερίδα όσο και στο κανάλι» εξηγεί και παραδέχεται πως η καθημερινότητα της άλλαξε «Αφιερώνω καθημερινά πολύ χρόνο για την εκπομπή πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Τα Σαββατοκύριακά μου πλέον είναι γεμάτα. Προσπαθώ όμως να βρίσκω ισορροπίες είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμένα».

Η εξωτερική  εμφάνιση τι ρόλο παίζει; «Δεν θα έλεγα ότι αποτελεί εισιτήριο. Ωστόσο είναι ένα πλεονέκτημα για κάποιον που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που απαιτεί η τηλεόραση. Ειδικότερα στον τομέα της ενημέρωσης που καλείσαι να διαχειριστείς σημαντικές ειδήσεις στον τηλεοπτικό αέρα η δημοσιογραφική επάρκεια κι η βαθιά γνώση των ειδήσεων είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει κάποιος να διαθέτει». Στόχους έχει όπως και όνειρα όμως δεν βιάζεται. Προχωρά βήμα βήμα «Θέλω να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Η ζωή έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Γι αυτό είμαι αφοσιωμένη στο τώρα, προσπαθώ να γίνομαι συνεχώς καλύτερη και να αποκτώ πολύτιμες εμπειρίες» τονίζει.  Της αρέσει να παρακολουθεί καθημερινά δελτία ειδήσεων «ώστε να ενημερώνομαι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις» όμως τα απογεύματα «χαλαρώνω βλέποντας τους «Δύο Ξένους» μια παλιά αγαπημένη μου σειρά που όσες φορές και να τη ξαναδώ νομίζω πως δεν θα την χορτάσω ποτέ» αποκαλύπτει. Τέλος η Μαρία Κατσή θα έλεγε ένα μεγάλο ευχαριστώ «Σε όλους όσους με εμπιστεύτηκαν, με βοήθησαν και με έκαναν καλύτερη αλλά και σε όσους με δυσκόλεψαν γιατί με έμαθαν να πατάω γερά στα πόδια μου»