Και ενώ τα πράγματα είχαν αρχίσει να ησυχάζουν στο Παλάτι, μετά το αιφνίδιο Megxit, ακόμα μια δυσάρεστη είδηση έρχεται για να αναστατώσει και πάλι την βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Η 41χρονη Ότομ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun, ζήτησε διαζύγιο από τον γιο της πριγκίπισσας Άννας και εγγονό της Ελισάβετ, Πίτερ Φίλιπς.

Πρόκειται για τον πρώτο από τους εγγονούς της βασίλισσας που ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, τον Μάιο του 2008, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η βασίλισσα είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένη για την εξέλιξη αυτή, ειδικά μετά απ’ όσα πέρασε με τον άλλο της εγγονό, πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Ότομ ήρθε ως έκπληξη στον σύζυγό της, ενώ δεν υπάρχουν υποψίες για την εμπλοκή τρίτου προσώπου στο γάμο τους, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Αντίθετα, φήμες υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Μέγκαν από την βασιλική οικογένεια ενέπνευσε την 41χρονη να κυνηγήσει και η ίδια την ανεξαρτησία της και να δραπετεύσει, επίσης, στον Καναδά, απ’ όπου κατάγεται.

Πίτερ και Ότομ Φίλιπς



Η Γνωριμία και ο λαμπερός γάμος

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον Πίτερ και την Ότομ, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο Grand Prix του Μοντρεάλ το 2003. Τότε, η Ότομ δεν γνώριζε ακόμα ότι ο καλός της είναι γαλαζοαίματος, κάτι που έμαθε μετά από έξι εβδομάδες!

Πέντε χρόνια αργότερα, το ζευγάρι παντρεύτηκε σε μια λαμπερή τελετή στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ, του Δούκα του Εδιμβούργου και συνολικά 300 καλεσμένων.

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες, την 9χρονη Σαβάνα και την 7χρονη Ίσλα, οι οποίες έχουν στενές σχέσεις με τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον Τζορτζ και Σάρλοτ.

Πάντως, στην τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνισή τους, τον περασμένο Ιούνιο στο Άσκοτ, οι δυο τους φαίνονταν ευδιάθετοι και εθεάθησαν να βγάζουν σέλφι. Κανείς δεν περίμενε ότι λίγους μήνες μετά, θα ερχόταν το οριστικό τέλος στον γάμο τους.

Ο χωρισμός του Πίτερ και της Ότομ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα που περιτριγυρίζουν την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, τους τελευταίους μήνες. Προηγήθηκε το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Άντριου, αλλά και το πολυσυζητημένο Megxit που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη.