Λίγες ώρες μετά το μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός της χρονιάς και το Σαν Μόριτζ υποδέχθηκε εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ για τον πολυαναμενόμενο δεύτερο γάμο του Έλληνα κροίσου Σταύρου Νιάρχου και της εκλεκτής της καρδιάς του συλλέκτριας έργων τέχνης, Ντάσα Ζούκοβα.

Γαλαζοαίματοι, εξέχοντα μέλη του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και εκπρόσωποι της διεθνούς showbiz έδωσαν το παρών στη γαμήλια τελετή του «χρυσού ζεύγους», η οποία έλαβε διαστάσεις, ανάλογες του βεληνεκούς τους διάσημου ζευγαριού και των αστραφτερών καλεσμένων.

Παρότι ο πολιτικός γάμος του άλλοτε playboy και της διάσημης γκαλερίστα πραγματοποιήθηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο σε ένα ρομαντικό σκηνικό στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο, ο δεύτερος αυτός γάμος του «Χρυσού Έλληνα» και της πρώην συζύγου του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρομαν Αμπράμοβιτς αποτέλεσε τους τελευταίους μήνες το πιο hot θέμα συζήτησης στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, με τη λίστα των αστραφτερών καλεσμένων να ξεπερνά τα 300 άτομα. Σύμφωνα με πηγές του ζεύγους κουμπάροι ήταν τα αδέρφια του Σταύρου Νιάρχου αλλά και κάποιες στενές φίλες της Ντάσα Ζούκοβα. 



Η τοπική κοινωνία του κοσμήματος των Ελβετικών Άλπεων ήταν επί ποδός προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ζεύγους και της παγκόσμιας ελίτ που παραυρέθηκε στην γαμήλια τελετή. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η αμερικανίδα ηθοποιός Λιβ Τάιλερ, η σχεδιάστρια μόδας Τόρι Μπερτς, η συγγραφέας Τζέσικα Σάινφελντ, ο art dealer Λάρι Γκαγκόσιαν, ο καλλιτέχνης Ντάστιν Γέλιν και η κοσμική Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο.



Το υπερλουξ προσκλητήριο γάμου του Σταύρου Νιάρχου junior δεν θα μπορούσε να μην σταλεί στον γιο της Καρολίνας, Πιερ Κασιράγκι, με τον οποίο ο Έλληνας κληρονόμος διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις παιδιόθεν, αλλά και την Μπεατρίς Μπορομέο.



Στην λίστα των διάσημων προσκεκλημένων προστίθεται ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Γκέφεν, το top model Κάρκλι Κλος με τον σύζυγό της Τζουσουά Κάσνερ, η σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ και ο επιχειρηματίας Μπάρι Ντίλερ, η επιχειρηματίας Μέλοντι Χόμπσον η σχεδιάστρια κοσμημάτων Τζένιφερ Μέγιερ, η Μαριέττα Χανδρή, το ζεύγος Γιάννη Μαρτίνου και βέβαια μέλη των οικογενειών Λιβανού, Γουλανδρή και Κουμαντάρου.



Έναν χρόνο περίπου μετά τον μνημειώδη γάμο του Ινδού δισεκατομμυριούχου Akash Ambani, το Σαν Μόριτζ βρέθηκε σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να υποδεχθεί τους jet setters για τον glamorous γάμο των Νιάρχου – Ζούκοβα, με τον δήμαρχο της πόλης, Christian Jott Jenny, να εκφράζει την ιδιαίτερη τιμή της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση της τρίτης γενιάς Νιάρχου να τελέσει το κοσμοϊστορικό γεγονός στο διάσημο θέρετρο, τονίζοντας τα σημαντικά οικονομικά και τουριστικά οφέλη που προσδίδουν στην περιοχή.

Και μπορεί το «χρυσό» ζευγάρι να ξάφνιασε με την επιλογή του Παρισιού για τον πολιτικό τους γάμο, ωστόσο για την τέλεση της νέας τελετής κινήθηκε σε παραδοσιακή – για Νιάρχους – επιλογή. Το κατεξοχήν τουριστικό θέρετρο του Σαν Μόριτζ αγαπήθηκε από τον ιδρυτή της Αυτοκρατορίας, τον αείμνηστο Σταύρο Νιάρχο, ο οποίος επισκέφθηκε το μαγευτικό χωριό των Ελβετικών Άλπεων λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αγάπη του για το σκι και το ειδυλλιακό τοπίο που προσφέρει το παραμυθένιο χωριό του Εγκαντίν ώθησαν τον Έλληνα μεγιστάνα να επενδύσει στο κύριο χιονοδρομικό κέντρο της Corviglia πάνω από την πόλη με τον ανελκυστήρα Piz Nair, ενώ παράλληλα το 1970 πρόσθεσε το ξενοδοχείο The Kulm στο χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Νιάρχου, η οποία στη συνέχεια έγινε ο μεγαλύτερος κάτοχος ιδιοκτησίας στο Σαν Μόριτζ.

Δείτε την φωτογραφία απο την τελετή 

82861416_3134910753194039_2307346299306901504_o


82861416_3134910753194039_2307346299306901504_o