Αποφάσισαν να συνεργαστούν, το ανακοίνωσαν, προσπάθησαν να κάνουν πράξη, τη σύμπραξή τους, ωστόσο οι συνθήκες τους έκαναν να διαλύσουν τη συνεργασία τους  λίγο ή ακόμα και μετά την πρεμιέρα.

Πρόσφατα παραδείγματα, τα σχήματα,  που ήταν να συμμετάσχει η  Άντζελα Δημητρίου, τα οποία «ναυάγησαν»… Με τον Γιώργο Τσαλίκη αλλά και με τους Γιώργο Γιαννιά, Χρήστο Χολίδη και Ειρήνη Παπαδοπούλου στο Fix στην Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε χθες.




Στο παρελθόν, όμως υπήρξαν και άλλες συνεργασίες γνωστών καλλιτεχνών που έληξαν άδοξα πριν ακόμα ξεκινήσουν.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2019, οι εμφανίσεις της Λίτσας Γιαγκούση με τον Σώτη Βολάνη ακυρώθηκαν, αφόυ σύμφωνα με δημοσίευμα,  αφορμή στάθηκε η αφίσα του Σώτη Βολάνη, η οποία ήταν κολλημένη στα αριστερά, ενώ η δική της στα δεξιά. Η τραγουδίστρια τότε είχε εκνευριστεί και είχε αρχίσει να φωνάζει κατά παντός υπευθύνου, απειλώντας να φύγει από το σχήμα.

Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και, μάλιστα, έσκισε τις αφίσες μπροστά της, ενώ της υποσχέθηκε πώς στην πρεμιέρα θα ήταν όλα όπως τα ήθελε.
Φαίνεται όμως πώς υπήρχαν κι άλλα ζητήματα ανοιχτά και η αφίσα ήταν το κερασάκι στην τούρτα για εκείνη.

Η Λίτσα Γιαγκούση δεν φάνηκε να ικανοποιείται, μίλησε για ανοργανωσιά και δεν εμφανίστηκε στην πρεμιέρα, αφού αποχώρησε από το σχήμα.



Τον Μάρτιο επίσης του 2019 η Πάολα αποφάσισε να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της με τον Νότη Σφακιανάκη στο Γκάζι, αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά και τη στάση του συναδέλφου της.

Όπως και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το ίδιο σχήμα λίγο καιρό νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2018. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είχε ρίξει ευθύνες στον Νότη Σφακιανάκη, καθώς όπως αναφέρει του «έκοψε» το δεύτερο πρόγραμμα.

Ο τραγουδιστής σε ανάρτηση του τότε είχε σχολιάσει: Αγαπητοί φίλοι, αύριο Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα μας στο «Γκάζι live» με το Νότη Σφακιανάκη και την αγαπημένη μου Πάολα. Δυστυχώς, χθες βράδυ, δύο μόλις μέρες πριν από την πρεμιέρα μας, ενημερώθηκα από τον μαέστρο ότι ο Νότης Σφακιανάκης αποφάσισε να κόψει το δεύτερο μου πρόγραμμα – κάτι, ωστόσο, που είχαμε συμφωνήσει εξαρχής. Εξεπλάγην και απογοητεύτηκα ταυτόχρονα – προσπάθησα να μην θυμώσω και να παραμείνω ψύχραιμος. Τελικά, μάλλον, επαληθεύονται όλα όσα ακούγονται και λέγονται κατά καιρούς για τον Νότη Σφακιανάκη – αν και είχα κάθε καλή πρόθεση γι’ αυτή τη συνεργασία, εξού και στο παρελθόν, πριν από 6 χρόνια, του είχα γράψει τη μουσική σε τραγούδι του, με μεγάλο σεβασμό σ’ αυτή τη σπουδαία λαϊκή φωνή. Όμως -όπως λειτουργούσα ανέκαθεν- όταν δεν με σέβονται σε μια συνεργασία, επιλέγω να αποχωρώ και να διατηρώ την αξιοπρέπειά μου. Έτσι, αναγκάζομαι το μήνα Δεκέμβριο και λίγο πριν τις γιορτές, να μείνω χωρίς δουλειά εγώ και η οικογένεια μου. Οι σχέσεις μου με την Πάολα, την οποία αγαπώ και εκτιμώ, παραμένουν εξαιρετικές, καθώς και με την επιχείρηση Μαροσούλη – όλα είναι τέλεια και τους ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, για άλλη μια φορά. Εύχομαι καλή αρχή αύριο στην Πάολα, στην επιχείρηση και σε όλους τους μουσικούς και συνεργάτες. Μάλλον ήταν σοφή, τελικά, η επιλογή της Δέσποινας Βανδή, πριν από πέντε χρόνια – σε γεγονότα που αν και έχουν διαφορετική αφετηρία, έχουν κοινή ουσία. Θα δανειστώ μια φράση της: Αποχωρώ με λύπη, καλές γιορτές εύχομαι σε όλους. Γιώργος Παπαδόπουλος».



Τον Ιανουάριο του 2019 άλλο ένα νυχτερινό σχήμα δεν ξεκίνησε ποτέ, αυτό ανάμεσα σε Θέμη Αδαμαντίδη, Πάνο Καλίδη και Ελένη Χατζίδου σε μαγαζί των Βορείων Προαστίων, καθώς ξαφνικά αποχώρησε ο πρώτος.

Ο τραγουδιστής είχε δηλώσει: «Εγώ πάντα κρατάω τις συμφωνίες που κάνω, αλλά το μαγαζί που έφυγα και άλλαξα και άφησα 60 οικογένειες, ήμουνα και εγώ μία από αυτές. Και θέλω να πω ότι υπεύθυνος ήταν κάποιος άλλος, γιατί πρέπει να κρατάμε τις συμφωνίες που κάνουμε. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τις 160 οικογένειες που υπάρχουν εδώ και από εδώ και στο εξής και αν θέλουν κάποιες οικογένειες που έμειναν χωρίς δουλειά να βοηθήσω και να έρθουν εδώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Τα μεγάλα τα σαλόνια μια ζωή δεν τα επιζητούσα και το ξέρετε όλοι, γιατί δεν ήθελα πάρα πολλές υπευθυνότητες. Ξέρετε εντάξει δεν μπορώ, αλλά θα μπορούσα να είχα ξεκινήσει εδώ απ’ την αρχή της σεζόν. Πήγα εκεί δύο μήνες και δεν κρατήσανε την συμφωνία και έφυγα ρε παιδιά. Αυτό είναι όλο».

Τον Νοέμβριου του 2018 ο Νίκος Ζωϊδάκης  έληξε άδοξα την συνεργασία του με τον Γιάννη Πλούταρχο και την Μελίνα Ασλανίδου, δηλώνοντας πως ο Πλούταρχος δεν τον ήθελε στην αφίσα: «Δεν συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα και αποχώρησα. Όταν σε μια παράσταση καλείς έναν καλλιτέχνη και του λες ότι “δεν χωράει καθόλου η φωτογραφία σου έξω από το μαγαζί”, 35 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά δεν μου επιτρέπεται να δέχομαι κάτι τέτοιο. Η συζήτηση αυτή έγινε με έναν συνεργάτη του κυρίου Πλούταρχου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός τραγουδιστής.


Την ίδια περίοδο περίπου και ενώ ακουγόταν έντονα , ότι στην σκηνή θα δούμε να τραγουδούν μαζί  Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Μαζωνάκης και Νίκος Κουρκούλης, κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα,  οι απαιτήσεις που είχε ο Ρουβάς δεν έγιναν δεκτές.



Το καλοκαίρι του 2017 η Ειρήνη Παπαδοπούλου, μετά την συμμετοχή της στο Survivor, όπου είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν, πέφτοντας βροχή οι προτάσεις για εμφανίσεις, επέλεξε να συνυπάρξει στην σκηνή με τον Κωνσταντίνο Αργυρό σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής, τελικά αποχώρησε, γιατί δεν τα βρήκαν με την επιχείρηση.



Το 2014 μεγάλος ντόρος είχε γίνε και  για την αποχώρηση της Νατάσσας Θεοδωρίδου από το σχήμα με την Καίτη Γαρμπή και την Πέγκυ Ζήνα, στην Ιερά Οδό, καθώς η τραγουδίστρια δεν συμφωνούσε με το πρόγραμμα.

 

 Τέλος το 2013 και η Δέσποινα Βανδή που είχε δώσει τα χέρια με τον Νότη Σφακιανάκη να εμφανιστούν μαζί σε μαγαζί της Πειριαώς, η συμφωνία τους «τινάχτηκε» στον αέρα, καθώς η τραγουδίστρια θέλησε να αποχωρήσει από το σχήμα μετά τις δηλώσεις του συναδέλφου της στην απονομή του πλατινένιου του, σχετικά με την Χρυσή Αυγή.