Αποκλειστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Κακά Κορίτσια» των Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου μίλησε η σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη σχετικά με την συνάντηση που είχε με την Άννα Γουίντουρ. 

«Η Σίλια Κριθαριώτη είπε μεταξύ άλλων»

«Πήρα ένα email που έλεγε η γραμματέας της Άννας Γουίντουρ ότι είμαι ο μόνος άνθρωπος που δέχτηκε να δει προσωπικά. Το email έλεγε να τη συναντήσω στο ξενοδοχείο πριν φύγει για το συνέδριο.

Βεβαίως μόλις το άκουσαν τα κορίτσια μου είπαν : «Μαμά δε θα πάμε σχολείο, δε γίνεται, θέλουμε να τη γνωρίσουμε». Είχα μαζί δηλαδή και τα παιδιά μου.
Εγώ δεν την ήξερα προσωπικά, δεν την είχα γνωρίσει από κοντά . Είχα στείλει φορέματα μου και μιλούσα με τους γραμματείς τις, όχι με την ίδια. Δεν ήξερα τον χαρακτήρα της, οπότε λέω στα παιδιά: «Δεν ξέρω αν όλους σας δεχτεί». Ήταν όμως τόσο καλή, προσιτή, άνετη που είδε όλα τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Στη συνέχεια, με ρώτησε τα προβλήματα που έχει η βιομηχανία της μόδας στην Ελλάδα και τι θα μπορούσε να αλλάξει. Μου λέει ότι έχω ακούσει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα. Της είπα βεβαίως πάνε καλύτερα αλλά όταν αποφασίσει κάποιος στην Ελλάδα να δημιουργήσει οτιδήποτε και αν είναι αυτό υπάρχουν πολλές δυσκολίες, διότι η αγορά είναι αρκετά περιορισμένη, με τεράστιες ελλείψεις.

Χωρίς να μιλάει δημιουργεί ένα εκτόπισμα. Είναι ένας άνθρωπος που πήρε προαγωγή στα 70 της. Η ζωή της είναι η δουλειά της. Εργάζεται όλη τη μέρα, από τις πέντε το πρωί. Πριν έρθει εδώ μελέτησε τη χώρα μας καθώς και τη μόδα.

Χαμογελούσε συνέχεια με τα κορίτσια. Με τα νέα παιδιά ήταν πρόσχαρη. Η αυστηρότητα που δείχνουν στο ντοκιμαντέρ για εκείνη κάνει τους άλλους να δυσανασχετούν, αλλά δεν είναι έτσι.

Η ομιλία ήταν ενδιαφέρουσα. Τόνισε που πηγαίνει η μόδα στο μέλλον. Εκείνη φοράει το ίδιο ρούχο - δύο τρεις φορές. Μίλησε για τα πλαστικά ρούχα, για το κακό στο περιβάλλον.

«Ο παιδίατρος πάντα μου έλεγε να προσέχω τι βάζω στα παιδιά μου»

Καλύτερα ένα ρούχο και καλό. Εγώ δε θέλω κανένα ζώο να πεθαίνει, αλλά καλύτερα μια γούνα που αντέχει σαράντα χρόνια παρά κάθε χρόνο δύο – τρία πλαστικά.
Τώρα θα παρευρεθούμε και οι δύο στα British Awards γιατί ντύνω κάποια top models.
Θα τη δω ξανά σε ένα event στο Μουσείο Λαλαούνη, που πάλι με κάλεσε η ίδια».