Η Βερόνικα Δαβάκη στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Γιάννη Ξυνόπουλο και φιλοξενήθηκε στο «Secret» στο ένθετο του Πολιτισμού της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 09/11/2019 είχε διάθεση για μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

Η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Βερόνικα Δαβάκη στις 22-23 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου θα συμμετάσχει στον «Μεγάλο Αιρετικό 2».

Εγκατέλειψε τις σπουδές της στη Νομική Αθηνών για να αφοσιωθεί σε αυτό που πάντα ονειρευόταν, τη μουσική και το θέατρο.

Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κ. Κουν, σπούδασε παράλληλα μουσική και κλασικό τραγούδι. Ως ηθοποιός, η Βερόνικα Δαβάκη συνεργάστηκε με πολλούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της σύγχρονης θεατρικής σκηνής σε κεντρικά θέατρα της Αθήνας.

Παράλληλα, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι, συμμετέχοντας σε ρεμπέτικα σχήματα. Αργότερα εξέδωσε το «Σκανταλιάρικο», αρμένικο τραγούδι σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Μπλάνα.

Φέτος παρουσιάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο σε μουσική Νίκου Ξυδάκη και συμμετέχει στο νέο soundtrack της σειράς «Λόγω Τιμής» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.


Στις 22-23 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου θα συμμετάσχει στον «Μεγάλο Αιρετικό 2», μια σειρά αιρετικών ποιημάτων, μελοποιημένων από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Είναι το δεύτερο μέρος μιας εξαιρετικά επιτυχημένης συναυλίας, που έγινε πέρυσι», εξηγεί και συμπληρώνει πως στις 18 Δεκεμβρίου θα είναι στη «Σφίγγα» μαζί με τον Μπ. Βελισσάριο και τον Π. Παπαϊωάννου «με αφορμή τη συνεργασία μας στο "Λόγω Τιμής". Τραγουδάμε το πολυσυζητημένο soundtrack, καθώς και πολλά αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά».

Στο Youtube βλέπουμε ότι αγαπά το λαϊκό τραγούδι και μάλιστα το «πειράζει» πολλές φορές με άρπα.

«Δεν είναι ζητούμενο για μένα το "πείραγμα". Πάντα μου άρεσε ο ήχος της άρπας. Ονειρικός και οικείος. Κάποια στιγμή είχα αυτή την τρελή ιδέα.

Σκέφτηκα πως η άρπα θα φώτιζε με έναν άλλον τρόπο τον κόσμο των λαϊκών ρεμπέτικων τραγουδιών, αλλά και αυτά τα τραγούδια θα έφερναν τον ήχο της άρπας επιτέλους πιο κοντά μου», αναφέρει, αποκαλύπτοντας πως προσέγγισε η ίδια τον αρπίστα Θ. Ματούλα και μαζί έφτιαξαν ένα πρόγραμμα με σμυρνέικα και ρεμπέτικα κομμάτια, διασκευασμένα για άρπα.

Όσο για τα δημοσιεύματα που την έφεραν στο πλευρό του συνθέτη Δ. Παπαδημητρίου, απαντά: «Δεν είπαν κάτι κακό οι άνθρωποι, την αλήθεια έγραψαν.

Αισθάνομαι αμηχανία να μιλήσω δημόσια για κάτι προσωπικό, μπορώ όμως να σας πω ότι είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία στα τραγούδια για το soundtrack του "Λόγω Τιμής 20 χρόνια μετά", τα οποία θα κυκλοφορήσουν από τη Heaven».

Εντούτοις, δισκογραφικά κυκλοφόρησε τραγούδι με τον Νίκο Ξυδάκη, με τίτλο «Στα μικρά μας μυστικά», όπου στο βιντεοκλίπ εμφανίζεται και ο Θοδωρής Αθερίδης, που το σκηνοθετεί.


«Ναι, είναι το πρώτο τραγούδι από τον δίσκο μας με τον Νίκο Ξυδάκη, που είναι και η πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Έδωσα το τραγούδι στον Θοδωρή για να μου πει τη γνώμη του, του άρεσε πολύ κι έπειτα του ζήτησα να σκηνοθετήσει το clip.

Ομολογώ ότι δεν περίμενα να δεχτεί τόσο εύκολα.

Μέσα σε δυο λεπτά το είχε σκεφτεί με κάθε λεπτομέρεια. Ο Θοδωρής, είτε γράφει είτε παίζει είτε σκηνοθετεί, αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει, που η δουλειά μαζί του είναι πραγματικά απολαυστική.

Χάρισε στο τραγούδι μας την ομορφότερη οπτική εκδοχή του. Τα υπόλοιπα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα στον χειμώνα».

Για το πώς γνωρίστηκε με τον Ξυδάκη και πως ύστερα από τόσα χρόνια δισκογραφικής απουσίας τής έδωσε τραγούδι, είπε: «Δεν είναι ο Ν. Ξυδάκης που απουσιάζει από τη δισκογραφία. Είναι η δισκογραφία που απουσιάζει από τη μουσική στην Ελλάδα σήμερα.

Συναποφασίσαμε πως παρ’ όλα αυτά μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα έργο ολοκληρωμένο και μάλιστα χειροπιαστό, ένας δίσκος. Είμαι ευγνώμων που με εμπιστεύεται ένας κορυφαίος συνθέτης. Η συνεργασία μας είναι ιδιαίτερα αρμονική και αποκαλυπτική».