Για πρώτη φορά ο Μάρκος Σεφερλής πρωταγωνιστεί σε µια παραγωγή που δεν είναι δική του. Ο  ταλαντούχος ηθοποιός ξαφνιάζει ευχάριστα τους θαυµαστές του, αφού έκανε πρεµιέρα µε το πολυβραβευµένο µιούζικαλ «Hairspray» στο «Ακροπόλ» σε απόδοση και σκηνοθεσία Θέµιδας Μαρσέλλου και µάγεψε το κοινό µε την ερµηνεία του.

 Ο δηµοφιλής πρωταγωνιστής ενσαρκώνει τον ρόλο της Εντνα, που στην κινηµατογραφική µεταφορά του µιούζικαλ είχε ερµηνεύσει µε µεγάλη επιτυχία ο Τζον Τραβόλτα. «∆εν θα είναι ο ίδιος ο Μάρκος.

Εδώ υπηρετώ έναν ρόλο σε ένα έργο συνόλου. Σέβοµαι την επιλογή που έκαναν, σέβοµαι το ίδιο το µιούζικαλ και υπηρετώ εκείνα που έχει στο µυαλό της η Θέµις Μαρσέλλου. Εγώ είµαι ο ίδιος ηθοποιός, µε την ίδια κωµική φλέβα», δηλώνει στο «Secret».

Πώς όµως αποφάσισε τώρα να κάνει αυτό το βήµα; Ο ίδιος εξηγεί πως υπήρχαν προτάσεις, όµως αυτή τη φορά ήταν σαν κάποιος να άκουσε αυτό που ονειρευόταν.

«Ήταν το έργο, ήταν ο ρόλος, ήταν η στιγµή... Το είχα ονειρευτεί και ήταν σαν να µε άκουσε κάποιος και έτσι είπα το “ναι”. Όταν επέλεξα να κάνω µόνος µου δουλειές γιατί δεν έβρισκα παραγωγούς, ακολούθησα έναν µοναχικό δρόµο -όσο µπορείς να τον πεις µοναχικό µε τόσο κόσµο να σε αγαπά-, µε ταλαντούχους ηθοποιούς δίπλα µου. Όταν οι παραγωγοί έβλεπαν πως ηγούµαι του θιάσου και πάει πολύ καλά, δεν τολµούσαν να µου κάνουν πρόταση.

Έγιναν βέβαια κάποιες που δεν µε ενδιέφεραν. Τώρα ήταν η στιγµή µου», παραδέχεται και συνεχίζει τονίζοντας πως ο ηθοποιός πρέπει να δοκιµάζεται σε πολλά. «Καλό είναι να κάνουµε και άλλα πράγµατα από εκείνα που έχουµε µάθει, ώστε να δει και ο κόσµος τι άλλα κρύβουµε µέσα µας», δηλώνει.

Τους περιµένει τους καλοθελητές; «Αυτοί υπάρχουν έτσι και αλλιώς. Εγώ χαίροµαι να είµαι καλά, να κάνω πολλά πράγµατα, όπως παιδικά έργα, βραδινά, έργα δύο ατόµων, όπως µε την Ελενα, τη σύζυγό µου, και να µπορούν όλοι αυτοί να ζουν από αυτά που κάνω εγώ. Χαλάω κάποια φαιά ουσία και κάποιοι ζουν από αυτή, κρίνοντας όλο αυτό που κάνω εγώ», εξηγεί.

Από τα πρώτα του βήµατα είδε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσµο. Υπήρχε περίοδος που την ψώνισε; «Οχι, νοµίζω πως ποτέ µου δεν την ψώνισα, γιατί δεν έχω καταλάβει όλο αυτό που είµαι. Μου το δείχνουν οι άλλοι, ο κόσµος, αλλά εγώ δεν αισθάνοµαι πως κάνω κάτι παραπάνω από άλλους ανθρώπους. Κάνουµε κάτι που αγαπάµε και είµαστε ευτυχισµένοι µε αυτό. Απλά, τυχαίνει να έχει δηµοσιότητα, γι’ αυτό δεν έχω τρελαθεί. Ανθρωποι µιλάνε για µένα και µου λένε: “∆εν ξέρεις τι εικόνα έχουν οι άλλοι για σένα”, όµως εγώ δεν το έχω καταλάβει. Αυτό που κάνω είναι να δουλεύω ατελείωτα, να είµαι ώρες πάνω από έναν υπολογιστή ή πάνω από ένα χαρτί και να γράφω µε µοναδικό σκοπό µου το γέλιο. Όσο ζω θέλω να κάνω τον κόσµο να γελάει», ολοκληρώνει».