Πλήθος κόσμου πλημμύρισε, κυριολεκτικά, το Ν.Α.Ο.Μ.Α. , τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλος Μάτι – Αττικής, προχθές βράδυ, σε μια μαγική βραδιά με την Άννα Βίσση και το ΔΕΣΜΟ στο Μάτι.

Η συναυλία διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, με την Άννα Βίσση να ανταποκρίνεται αμέσως στο κάλεσμά του και να συμμετέχει αφιλοκερδώς, για να επισφραγίσει την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του ΔΕΣΜΟΥ στην περιοχή.

Ο ΔΕΣΜΟΣ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινότητας, μέσα σε έναν μόλις χρόνο, ανακατασκεύασε παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, και κοινόχρηστους χώρους χάρη στις δωρεές 24 εταιρειών και περισσότερων από 300 ιδιωτών.

Σε μια αξέχαστη, ζεστή και προσωπική βραδιά, η Άννα Βίσση τραγούδησε μέσα από την καρδιά της με τους κατοίκους της περιοχής, από την οποία έχει προσωπικές αναμνήσεις και στιγμές, και έστειλε μήνυμα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα για τη ζωή που συνεχίζεται, ένα μήνυμα ελπίδας.

Εμφανώς συγκινημένη, η Άννα Βίσση ανέβηκε στη σκηνή και ζήτησε από το κοινό να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Στη συνέχεια πρόσθεσε:  «Θα ήθελα σήμερα μαζί σας να μοιραστούμε μόνο αγάπη για αυτές τις γειτονιές τις όμορφες, που φέτος ο ΔΕΣΜΟΣ φρόντισε κάποια μέρη να γίνουν ομορφότερα, και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Γιατί αυτά τα μέρη είναι που φέρνουν όλο τον κόσμο κοντά, παίζουν τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, και περνάνε όμορφα. Η περιοχή αξίζει πολλά, είναι τόσο όμορφο αυτό το μέρος, που θέλω να το ξαναδούμε γεμάτο χαρά, αισιοδοξία και πολλά χρώματα, όπως σήμερα».

Η Άννα Βίσση έδωσε μία από τις καλύτερες συναυλίες της, για το Μάτι.

Η διοίκηση του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλος Μάτι – Αττικής παραχώρησε τους χώρους -οι οποίοι ανακαινίσθηκαν φέτος από τον Δεσμό- και έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους να ανταμώσουν, να ζήσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και να χαρούν, στον χώρο που αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς για την περιοχή και την τοπική κοινωνία.

Για το συνολικό του έργο στην περιοχή, ο Δεσμός παρέλαβε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Ν.Α.Ο.Μ.Α. Η Πρόεδρος του ΔΣ του Δεσμού, κ. Αλέξια Κατσαούνη ευχαρίστησε λέγοντας: “Από την πρώτη στιγμή ήμασταν εδώ, θελησαμε να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία, να επαναφέρουμε το χαμόγελο και μέρος της κανονικότητας στην περιοχή. Είναι, πριν από όλα, δική μας χαρά που καταφέραμε αυτό το μεγάλο έργο. Θα έχει συνέχεια, να είστε σίγουροι.”

Η συναυλία διοργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός, με την Άννα Βίσση να ανταποκρίνεται αμέσως στο κάλεσμά και να συμμετέχει αφιλοκερδώς, ως επισφράγισμα για την ολοκλήρωση των εργων ανάπλασης στην περιοχή που παρέδωσε ο Δεσμός.

H Άννα Βίσση με την αδελφή της Νίκη Βίσση- Μπούφη on stage

Η συναυλία φιλοξενήθηκε στους χώρους του Ν.Α.Ο.Μ.Α. –οι οποίοι ανακαινίσθηκαν φέτος από τον ΔΕΣΜΟ– που αποτελούν σύμβολο και σημείο αναφοράς για την περιοχή και την τοπική κοινωνία.

Μαρίνα Σωτηρίου, Έφφη Στρατάκη, Αλέξια Κατσαούνη, Ελένη Μπαθιανάκη από το ΔΣ του Δεσμού και η Γιώτα Γιάννα

Μαρίνα Σωτηρίου, Έφφη Στρατάκη, Αλέξια Κατσαούνη, Ελένη Μπαθιανάκη από το ΔΣ του Δεσμού

Μαρίνα Σωτηρίου, Έφφη Στρατάκη, Αλέξια Κατσαούνη, Ελένη Μπαθιανάκη από το ΔΣ του Δεσμού, ο Κώστας Μπούφης, Αντιπρόεδρος του Ν.Α.Ο.Μ.Α. με την Άννα Βίσση, τη Νίκη Βίσση-Μπούφη και τη Γιώτα Γιάννα

Άννα Βίσση, Γιώτα Γιάννα
Φωτογραφίες: Studio Panoulis