Η ηθοποιός αυτό το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Toc Toc», που κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Φωτεινή Ντεμίρη μίλησε στο parapolitika.gr για την συμμετοχή της στην παράσταση, αλλά και για την επιστροφή του «Καφέ της Χαράς» με νέα επεισόδια.

Η αγαπημένη ηθοποιός αποκαλύπτει για ποιον λόγο είπε το μεγάλο ναι: «Χάρηκα πολύ όταν με πήραν τηλέφωνο, αν θέλω να είμαι γιατί είχα δει την παράσταση δυο φορές και είχα περάσει καλά και τις δυο φορές, την είχα δει και με δυο διαφορετικές διανομές και γέλασα το ίδιο, το απολάμβανα και χάρηκα για την πρόταση, δεν το μετάνιωσα καθόλου.. Είναι ένα ταξίδι πολύ ωραίο, ο τρόπος που δουλέψαμε είναι “ηθοποιίστικος” αυτό που αγαπάει ο ηθοποιός να κάνει και χαίρομαι όλο αυτό που συμβαίνει», και συνέχισε μιλώντας για τον ρόλο της: «Η Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα που κάνω στην παράσταση, είναι μια γυναίκα που συνομιλεί με τους Αγίους, είναι λίγο “αγγελοκρουσμένη” που λένε. Έχει το σύνδρομο της επαλήθευσης, είναι αγχώδης. Φεύγει στο σπίτι της και γυρίζει πίσω, για να δει αν έχει κλείσει το γκάζι, το νερό, το φώς, αν έχει πάρει το τηλέφωνο, τα κλειδιά, το πορτοφόλι της. Δεν είμαι έτσι ακριβώς, εννοείται, αλλά θα μπορούσα. Εν σπέρματι έχω μέσα μου αυτά που έχει αυτή η γυναίκα και νομίζω, ότι ο καθένας μας θα αναγνωρίσει σε κάθε ρόλο στοιχεία του εαυτού του. Δεν δυσκολεύτηκα να βρω τον ρόλο και όπου δεν μπορούσα με βοηθούσε ο Κώστας Σπυρόπουλος».

 Ποια είναι η άποψη του για τα πρόσωπα, που δεν είναι ηθοποιοί και συμμετέχουν στο θέατρο, σε σίριαλ της τηλεόρασης και τον κινηματογράφο; Η Φωτεινή Ντεμίρη δεν έχει καμία αντίρρηση: «Όταν θέλει να κάνει κάποιος κάτι στην ζωή του, δεν μπορώ να του πω μην το κάνεις. Φθάνει να φροντίζει να πάρει την κατάλληλη παιδεία, για να του επιτραπεί να το κάνει καλά. Δηλαδή θαυμάζω τους ανθρώπους που έρχονται από άλλο χώρο και το αγαπούν, κάνουν σεμινάρια, διαβάζουν έχουν θέληση, λέω καλωσορίσατε. Απλά θα πρέπει να σεβαστούν τον χώρο και όλα καλά».

Για την επιστροφή του Καφέ της Χαράς η ίδια δηλώνει χαρούμενη: «Αισθάνομαι εν τέλει χαρούμενη. Στην αρχή ήμουν διστακτική, αλλά μετά διάβασα κείμενα, η ορμή του Χάρη και της Άννας που γράφουν τα κείμενα. Όλα αυτά με έκαναν να μπω ξανά σε αυτό το τρυπάκι και τώρα χαίρομαι πολύ».

Υπάρχουν ιδέες στην τηλεόραση; Γιατί επανέρχονται παλιές σειρές με νέα επεισόδια; Η Φωτεινή Ντεμίρη απαντά: «Ιδέες υπάρχουν, συγγραφείς έχουμε καταπληκτικούς ηθοποιούς έχουμε. Φοβάμαι πως δεν τολμάνε τα κανάλια πολλές φορές, γι’ αυτό βλέπουμε να παίρνουν ξένα concept από φόβο να τολμήσουν κάτι καινούργιο, ίσως να είναι πιο οικονομικό. Νομίζω ότι τον Έλληνα αν τον πιστέψεις και του πεις μπορείς και αξίζεις κάνει θαύματα».

Φωτεινή Ντεμίρη με τον δημοσιογράφο του parapolitika.gr Τσακίρη Κωνσταντίνο