Ο άνδρας που κατηγορεί τον Κέβιν Σπέισι ότι του είχε επιτεθεί σεξουαλικά ως έφηβο σε ένα εστιατόριο στη Μασαχουσέτη, κατέθεσε αστική αγωγή εις βάρος του ηθοποιού, ζητώντας χρηματική αποζημίωση άγνωστου ύψους για το «σοβαρό ψυχολογικό και συναισθηματικό τραύμα που υπέστη».

Ο 59χρονος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ αντιμετωπίζει ήδη ποινική δίωξη για το εν λόγω περιστατικό, που φέρεται να συνέβη τον Ιούλιο του 2016. Ο Σπέισι, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις αρχές του Ιουνίου στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, αρνείται την ενοχή του, με τους δικηγόρους του να χαρακτηρίζουν τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα «καταφανώς αναληθείς».

Εάν βρεθεί ένοχος για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, ο ηθοποιός μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και δυόμιση ετών.

Στην αγωγή που κατέθεσε αυτήν την εβδομάδα σε δικαστήριο του Ναντάκετ, ο καταγγέλλων αναφέρει ότι ο Σπέισι τον κέρασε «πολλά ποτά με αλκοόλ» στο μπαρ του εστιατορίου όπου εργαζόταν εκείνο το διάστημα, αφότου τους σύστησε ένας κοινός γνωστός.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της αγωγής, τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου 2016, «ο εναγόμενος Κέβιν Σπέισι Φάουλερ, χωρίς τη συγκατάθεση του ενάγοντα, του επιτέθηκε σεξουαλικά αγγίζοντας και χαϊδεύοντας τα γεννητικά του όργανα».

Ο ανώνυμος ενάγων, μέσω του δικηγόρου του, Μίτσελ Γκαραμπέντιαν, κατηγορεί τον Σπέισι για άσεμνη και αισχρή συμπεριφορά στο εστιατόριο Club Car, εξαιτίας της οποίας «υπέφερε, υποφέρει και θα υποφέρει» ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Ο καταγγέλλων ζητάει χρηματική αποζημίωση όχι μόνο για το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη αλλά και για τα σημαντικά ποσά που έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο ψυχοθεραπείας και για την αδυναμία του να εργαστεί για κάποιο διάστημα λόγω του σοκ.