Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
tzloli
Lifestyle

Αυτό είναι το νέο επαγγελματικό βήμα της Αντζελίνας Τζολί (εικόνες)

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, μητέρα 6 παιδιών και πλέον συντάκτρια περιοδικού

Θα γράφει άρθρα για ένα αγαπημένο της θέμα, σύμφωνα με τους Times.

Η Αντζελίνα Τζολί μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό της μια νέα δουλειά, αυτή του συντάκτη στο περιοδικό Time, όπως ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος και εκδότης Έντουαρντ Φελσένθαλ.


Μάλιστα, η Αντζελίνα Τζολί, που οι δικαστικές της διαμάχες για το διαζύγιό της με τον Μπραντ Πιτ δεν έχουν τελειωμό, δεν έχασε καθόλου χρόνο και έγραψε ήδη το πρώτο της κομμάτι για την προσφυγική κρίση που δημοσιεύτηκε χθες, ένα 24ωρο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.


Με ποιο θέμα θα ασχολείται

Τα κείμενα της Αντζελίνας Τζολί θα αντικατοπτρίζουν το εκτεταμένο υπόβαθρο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής εργασίας «εστιάζοντας πρωτίστως στις συγκρούσεις, τους εκτοπισμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα» σύμφωνα με το περιοδικό. Ως Ειδικός Απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες με 18 χρόνια εμπειρίας στην υπηρεσία των προσφύγων του ΟΗΕ, η Αντζελίνα Τζολί διαθέτει πλούσιοι υλικό για να αντλήσει πληροφορίες.

Στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε χθες, η ηθοποιός υπογραμμίζει την σημασία της βοήθειας προς τους πρόσφυγες με περισσότερους τρόπους από την απλή αποστολή διεθνούς βοήθειας. «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι απλά επιλογή το να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, είναι υποχρέωσή μας» γράφει. «Είναι απολύτως εφικτό να διασφαλίσουμε έναν ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες πολιτικές μετανάστευσης, ενώ παράλληλα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας για βοήθεια προς τους πρόσφυγες».Η διάσημη ηθοποιός είναι Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εδώ και 18 χρόνια
Και συνεχίζει γράφοντας: «Χρειαζόμαστε ηγετική και αποτελεσματική διπλωματία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην μακροπρόθεση ειρήνη με βάση την δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και την ευθύνη για να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».