Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), να σας ευχηθώ «χρόνια μας πολλά» και να είμαστε πάντα καλά. Γιατί, φίλες μου, πιστεύω ότι, όσο η Γη γυρίζει, είμαστε και θα είμαστε η κινητήρια δύναμη. Να μας προσέχουμε, να μας φροντίζουμε και να μας ομορφαίνουμε, γιατί μας αξίζει!

Θέλω να σας πω ότι θεωρώ ευλογία το να υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σου που σου ανοίγουν νέους δρόμους, για να καταφέρεις να κάνεις ένα όνειρό σου πραγματικότητα.
Είμαι η Ξένια και είμαι καλά. Όμως, σκέφτηκα πως κάτι μου έλειπε, για να είμαι ακόμα καλύτερα. Τι; Το να μοιράζομαι μαζί σας ιδέες, αλλά προπάντων γνώση για την ευεξία και την ομορφιά. Και επειδή είμαι ένας άνθρωπος που θαυμάζω την ομορφιά απ’ όπου και αν προέρχεται, είμαι εδώ, σε αυτήν τη στήλη, για να σας βοηθήσω να αποκαλύψετε την καλύτερη εκδοχή σας.

Να μοιράζεσαι ωραία πράγματα για τη διατήρηση της ομορφιάς προσώπου και σώματος

Έτσι, έχοντας σπουδάσει αισθητικός κι έχοντας δουλέψει επαγγελματικά πάνω από είκοσι χρόνια στο χώρο της αισθητικής και της περιποίησης προσώπου και σώματος, σκέφτηκα: γιατί δεν δημιουργείς μια στήλη έτσι ώστε να επικοινωνείς και να μοιράζεσαι ωραία πράγματα για τη διατήρηση της ομορφιάς προσώπου και σώματος, αλλά και τη βελτίωσή της;
Θα μου πείτε τώρα: πώς θα γίνει αυτό;

Με τον εξής τρόπο, μέσω email στο woman@ontime-news.gr, θα μπορείτε να μου στέλνετε ερωτήσεις ή και προτάσεις και στο επόμενο «Womanontime by Xenia» θα σας έχω τις απαντήσεις, όπως επίσης και στο προσωπικό σας email. Οπότε, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι με απλά αλλά πολύ βασικά βήματα, για μια υγιή και όμορφη επιδερμίδα.

Καθαρισμός προσώπου

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τη γήρανση του δέρματος και μια από τις πιο βασικές και αγαπημένες συνήθειες της γυναίκας, σε κάθε ηλικία.
Όταν δεν καθαρίζουμε καθημερινά το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ, ή δεν το κάνουμε σωστά, οποιαδήποτε μορφή περιποίησης δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.
Καθημερινά το πρόσωπό μας ταλαιπωρείται από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι ρύποι, το μακιγιάζ, το σμήγμα, ο ήλιος.
Ποια είναι, λοιπόν, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για ένα σωστό καθαρισμό;

1. Καθαριστικό

Προτιμήστε ήπια καθαριστικά, τα οποία δεν περιέχουν αλκοόλ. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη για όλους τους τύπους δέρματος. Προϊόντα σε μορφή γαλακτώματος, τζελ, αφροί καθαρισμού, όπως επίσης και πολλά σαπούνια. Διαλέξτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σας. Εγώ, ας πούμε, αγαπώ το καθημερινό μακιγιάζ και το πρόσωπό μου επιβαρύνεται πιο πολύ, γι’ αυτό και χρησιμοποιώ έναν εκπληκτικό κρεμώδη αφρό καθαρισμού, ο οποίος σαπωνοποιείται εύκολα, με καλύπτει και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα μου.

2. Χρήση προϊόντος

Απλώστε στο πρόσωπό σας μια μικρή ποσότητα από το καθαριστικό σας. Βρέξτε με χλιαρό νερό τα δάχτυλά σας (όχι με καυτό νερό ούτε παγωμένο). Με ήπιες κυκλικές κινήσεις, απλώστε το σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό.

3. Tips για το λαιμό

Προσοχή, δεν ξεχνάμε ποτέ το λαιμό! Άλλωστε, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το πρόσωπό μας ξεκινάει από το ντεκολτέ και επάνω. Ντεκολτέ, λαιμός και πρόσωπο είναι ένα. Και να θυμάστε πως λαιμός, ντεκολτέ και χέρια μαρτυρούν την ηλικία. Οπότε, είναι νόμος, φίλες μου: δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε το λαιμό και να τον ενυδατώνουμε. Στη συνέχεια σκουπίστε απαλά και ταμποναριστά με μια στεγνή και καθαρή πετσέτα.

4. Λοσιόν

Για να ολοκληρώσουμε την περιποίησή μας, θα πρέπει να περάσουμε το πρόσωπό μας με μια απαλή λοσιόν, που δρα συμπληρωματικά με το καθαριστικό μας.
Και αν με ρωτάτε αν είναι απαραίτητη, η απάντηση είναι:
Ναι, φίλες μου! Γιατί η λοσιόν απομακρύνει τα τελευταία κατάλοιπα του μακιγιάζ, του σμήγματος και των ρύπων, που έχουν παραμείνει στην επιφάνεια του δέρματος μετά τον καθαρισμό. Επίσης, εξισορροπεί το pH του δέρματος, έτσι ώστε να έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα, και μειώνει την έκκριση σμήγματος.
Μετά την τονωτική λοσιόν το δέρμα σας είναι έτοιμο να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα ή όποιο προϊόν περιποίησης προτιμάτε.
Εσείς ποια βήματα από τα παραπάνω ακολουθείτε πιστά και ποια παραλείπετε;

Tips for me and you!
- Να σκέφτομαι θετικά!
- Να έχω καλή διάθεση!
- Να δίνω αγάπη!
- Και να μην ξεχνώ να χαμογελώ πάντα!

Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας: woman@ontime-news.gr