Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
Νόστιμο μοσχαράκι ραγού με πέννες
huhw9s8wzqxndwdxywl2
Γεύσεις

Νόστιμο μοσχαράκι ραγού με πέννες

Συνοδεύστε το με τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους.
1 κομμάτι σέλερυ κομμένο σε λεπτές ροδέλες
3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στο μούλτι (χωρίς να λιώσουν )
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
1 πακέτο πέννες
τριμμένη κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού το γυρίσουμε για λίγο, προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερυ. Τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Τότε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα. Θα μας πάρει συνολικά περίπου δύο ώρες.

Στο μεταξύ βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Όταν χοχλάσει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, αφού αλατίσουμε το νερό. Τα αφήνουμε για όσο διάστημα αναφέρεται στη συσκευασία. Κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, τα οποία σουρώνουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Αν η σάλτσα είναι πηκτή, την αραιώνουμε με το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια. 

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα