Ειναι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό. Ειναι το σνακ που θα σου λύσει τα χέρια οταν θέλεις κάτι γρήγορο και θα μπορέσει να αντικαταστήσει ενα γεύμα αφού τα εχει όλα: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, πολύτιμα καλά λιπαρά, βιταμίνες, ίνες. Και θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ιδέα τις μέρες μετα το Πάσχα που θα βρεθούμε με ενα ψυγείο γεμάτο με βραστά κόκκινα αυγά.

Για 4 μπρουσκέτες

4 μεγάλες φέτες ωραίο προζυμένιο ψωμί.
1 ώριμο αβοκάντο
1 λάιμ, το χυμο και το ξύσμα του
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (αν δεν σας αρέσει αντικαταστήστε του με μαϊντανό)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
1-2 κουταλιες ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπερι
4 σφιχτά αυγά

Ψήνετε για λίγα λεπτά το ψωμί στο γκριλ να ροδίσει.

Καθαρίζετε το αβοκάντο και το βάζετε στο μπλεντεράκι μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, τα φρεσκα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, την πιπερίτσα, το λάδι και αλατοπίπερο. Τα χτυπάτε να πολτοποιηθούν.

Καθαρίζετε τα αυγά και τα κόβετε σε φέτες.

Μοιράζετε το μίγμα του αβοκάντο στις 4 τραγανές φέτες του ψωμιού και από πάνω βάζετε τις φέτες του αυγού. Αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Πηγή: tastyday.gr