Η καλύτερη πίτσα για χορτοφάγους
z58gjbm30uyhkj3zdr7h
Γεύσεις

Η καλύτερη πίτσα για χορτοφάγους

Μια επιλογή ιδιαίτερη και ξεχωριστή

Υλικά:

1 μικρό κουνουπίδι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά μηλόξιδο

μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου

μισό κουταλάκι πιπέρι καγιέν

αλατοπίπερο

2/3 φλιτζάνι σος μπάρμπεκιου

1 έτοιμη ζύμη πίτσας

μισό κρεμμυδάκι

Για τη σάλτσα:

Μισή μαγιονέζα

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδου

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κουνουπίδι με το λάδι, το ξίδι, τη σκόνη σκόρδου και το καγιέν. Αλατοπιπερώστε και απλώστε μία στρώση σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε το πολύ για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.

Ξαναβάλτε το κουνουπίδι σε ένα μπολ με 1/3 φλιτζάνι από τη σος μπάρμπεκιου και ανάψτε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Φτιάξτε τη σος: απλώστε το 1/3 φλιτζάνι της μπάρμπεκιου πάνω στη ζύμη και προσθέστε το κουνουπίδι με τα κρεμμύδια και ψήστε 12-15 λεπτά. Γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα