Υλικά

1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
100-150 γρ. σπορέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλο κρούστας
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Η κολοκύθα λόγω της ζάχαρης βγάζει νερά. Σουρώνουμε την περιττή υγρασία και την πετάμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αλείφουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με σπορέλαιο και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι καλά ένα ένα.
Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε για μία ώρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και τη σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com