Υλικά (για 18 μπισκότα)

 

250γρ πούλπα αποξηραμένου σύκου (όπως γράφω πιο πάνω)
100γρ λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)
50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ ταχίνι (εγώ έβαλα ένα άλειμμα ταχινιού με φιστίκι που είχα)
70γρ νιφάδες βρώμης
50γρ κουβερτούρα σε σταγόνες
130γρ αλεύρι
1 κ. γλ. μπέκιν
Ξύσμα από μισό λεμόνι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το σύκο με το λάδι και τη λίγη ζάχαρη που βάλαμε. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε και το ταχίνι με το σύρμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά. Αφήνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στην άκρη για 15 περίπου λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε 18 περίπου μπισκοτάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. 

πηγή:tastyday.gr