Υλικά

500ml φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού
500γρ ζάχαρη
200ml νερό
Ξύσμα από λεμόνια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή δωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τον χυμό στο κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη.

Για να σερβίρουμε τη λεμονάδα ανακινούμε το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό και βάζουμε σε ποτήρι 1/3 χυμό και 2/3 κρύο νερό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε παγάκια και ένα δύο φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.

πηγή:tastyday.gr