Υλικά

1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
60ml ελαιόλαδο
2 πράσα (άσπρο και τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
2 γεμάτες κουταλιές σούπας γιαούρτι
3 αυγά
500γρ φέτα
1 κούπα ελαιόλαδο για το ψήσιμο της πίτας

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι πολύ σχολαστικά, το στραγγίζουμε σε τρυπητό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ( από την χοντρή πλευρά).

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με τα υγρά του και το αφήνουμε να αχνιστεί για να φύγουν τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το κομμένο σπανάκι, τον άνηθο, το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να πιουν εντελώς τα υγρά τους. Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά το μείγμα με το σπανάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί σε τρίμματα. Ανακατεύουμε ξανά.
Λαδώνουμε ένα ταψί. Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο, το οποίο προηγουμένως έχουμε βγάλει από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντας κάθε φορά το επόμενο. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα πλαϊνά.

Στρώνουμε τη γέμιση στο ταψί. Από πάνω καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδώνοντας το κάθε ένα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε περισσότερο και το βρέχουμε και λίγο παίρνοντας λίγο νερό στη χούφτα μας. Χαράζουμε τη σπανακόπιτα σε κομμάτια.

Την ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου. Η σπανακόπιτα θα έχει φουσκώσει και θα έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr