Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού
120 ml ελαιόλαδο
500 γραμμ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα στα δύο
3 σκελίδες σκόρδο ( ή και τέσσερις αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση ) ψιλοκομμένες
150ml φρέσκο γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
120 γραμμ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά κυβάκια
150 γραμμ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ( ή αποξηραμένο αν δεν έχετε φρέσκο )
ένα ματσάκι λάπαθο ψιλοκομμμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε μία λαδωμένη στρογγυλή φόρμα το φύλλο γκουρού, το οποίο προηγουμένως έχουμε ξεπαγώσει. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε θερμάνει χωρίς λάδι, σοτάρουμε λίγα λίγα τα μανιτάρια και όταν τα έχουμε βάλει όλα, προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο ή και λίγο περισσότερο, αν χρειάζεται.

Σοτάρουμε για δύο με τρία λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή από τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε ελάχιστα να ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τυρί, το σύγκλινο και τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρυπάμε με το πιρούνι τη ζύμη που έχουμε ήδη στρώσει στην ταρτιέρα και απλώνουμε πάνω της το μείγμα της γέμισης.

Στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30 -40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της. Την αφήνουμε εκτός φούρνου για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με πράσινη, ανάμεικτη σαλάτα.

πηγή:tastyday.gr