Υλικά

Για την ζύμη

Φαρίνα 5 φλυτζάνια του τσαγιού
Ταχίνι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό
Μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας

Για την γέμιση

Μήλα κόκκινα 1 1/2 κιλό
Ζάχαρη 9 κουταλιές της σούπας
Φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας
Μέλι 2-3 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε ταχίνι και το χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό, το αλεύρι, το baking powder , την ζάχαρη και τα ζυμώνουμε . Θέλουμε η ζύμη να είναι κάπως σφικτή, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την σκεπάζουμε, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι, την ζάχαρη, την κανέλα, την φρυγανιά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Παίρνουμε την ζύμη , την χωρίζουμε σε 3 μέρη και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη. Το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 10 πόντους και βάζουμε την γέμιση, το τυλίγουμε σε ρολό, το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χαράζουμε πολύ ελαφριά τα κομμάτια και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά. Αφού ψηθεί και κρυώσει την πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

πηγή:chefoulis.gr