Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κύβους

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών

3 φλ. φουντίτδες μπρόκολου

1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Για την σάλτσα:

1 κ. σούπας fish sauce

2 κ. σούπας σόγια σος

2 κ. γλυκού σησαμέλαιο

2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο

1/4 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο

1 κ. σούπας μέλι

2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού

1/2 φλ. κρύο νερό + 1 κ. σούπας corn flour

φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό με το corn flour, και άφησε το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο με το μείγμα 5 μπαχαρικών για περίπου οκτώ λεπτά.

Αφαίρεσε το κοτόπουλο και άφησέ το στην άκρη.

Ρίξε στο τηγάνι το μπρόκολο και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες του.

Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου και βράσε για έξι λεπτά ή παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.

Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μείγμα της σάλτσας και ανακάτεψέ τα.

Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε καλά το κρύο νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.

Ανακάτεψε το φαγητό για τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σέρβιρε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.