Συνταγή για 50 κομμάτια

Υλικά

150 γραμμάρια καρότα

150 γραμμάρια λάχανο

1/2 πιπεριά κόκκινη

1 μέτριο πράσσο

1/2 ξερό κρεμμύδι

125 γραμμάρια φασολάκια ( φρέσκα ή κατεψυγμένα ή κονσέρβα )

1 κουταλιά της σούπας σέλινο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1/2 κούπα καλαμπόκι ( κονσέρβα )

1/2 κούπα φύτρα φασολιού ή σόγιας ( κονσέρβα )

 

1/2 κούπα μανιτάρια ( κονσέρβα ή φρέσκα )

1 πακετο φύλλο χωριάτικο

αλάτι – πιπέρι

1-2 σταγόνες tabasco

1-2 σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά )

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα φρέσκα  υλικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεμένα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με σπορέλαιο το κρεμμύδι και το πράσο για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομμμένα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν καλά. Οταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε και τα υλικά κονσέρβας, επίσης ψιλοκομμένα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ( να μην έχει ζουμια ), κόβουμε τα φύλλα σε στενόμακρες λωρίδες  και αφού τα αλείψουμε με σπορέλαιο, παίρνουμε ένα ένα και το γεμίζουμε με γέμιση. Ψήνουμε τα ρολλάκια μας στον φούρνο για 15′ στους 180ο ή τα τηγανίζοζυμε σε φριτέζα για 5′ ή στο τηγάνι για περίπου 7 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας ή γλυκόξινη

πηγή:tastyday.gr