Υλικά

Σιμιγδάλι 1/2 πακέτο ψιλό
Καλαμποκέλαιο 125 γρ
Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένα
Για το σιρόπι
Νερό 2 ποτήρια νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ
Γαρύφαλλα 3 - 4
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του

Για την επικάλυψη

Κουβερτούρα 250 - 300 γρ λιωμένη

Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο, προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρύφαλλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (προσοχή δεν το βράζουμε), αφαιρούμε προσεκτικά τα γαρύφαλλα και το ξυλάκι κανέλας , το αδειάζουμε στο σιμιγδάλι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δούμε ότι είναι κάπως σφιχτό αλλά προσοχή δεν θέλουμε να μαυρίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς. Το βγάζουμε από το ψυγείο και αρχίζουμε να το πλάθουμε σε μπαλάκια.Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν- μαρί . Βουτάμε μέσα στην σοκολάτα κάθε μπαλάκι με την βοήθεια κουταλιού και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα (αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τρούφα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς). Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

πηγή:chefoulis.gr