Υλικά

Γάλα 250 ml
Κρέμα γάλακτος 150 ml
Κουβερτούρα 100 γρ
Κουβερτούρα γάλακτος 50 γρ
Τζίντζερ σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την σκόνη τζίντζερ. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το γάλα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα (σε κομμάτια) και μετά από ένα λεπτό ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Τοποθετούμε πάλι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για άλλα 2-3 λεπτά και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε ζεστή. Οι συγκεκριμένες δοσολογίες μας βγάζουν τρία φλυτζάνια τσαγιού και αν δεν μας αρέσει το τζίντζερ μπορούμε να το παραβλέψουμε.

πηγή:chefoulis.gr