Κρέμα κουνουπίδι με άρωμα τρούφας
yojkht2bwo9uucsqqsl8
Γεύσεις

Κρέμα κουνουπίδι με άρωμα τρούφας

Οι σούπες ειναι χορταστικές και με λίγο τυρι και λίγα κρουτόν γίνονται εύκολα ένα πλήρες γεύμα

Αυτή την εξαιρετικά ντελικάτη σούπα-κρέμα κουνουπίδι μπορείτε να την αρωματίσετε με λιγο βούτυρο τρούφας ή με λάδι τρούφας που πλέον φτιάχνουν και Έλληνες παραγωγοί. Αν πάλι δεν έχετε, μπορείτε να το παραλείψετε.

1/2 απο ενα μεγάλο κουνουπίδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια.
Ελαιόλαδο
2 πράσα
1 μεγάλο κρεμύδι
1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά βούτυρο τρούφας
Αλάτι και πιπερι

Βάζετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου και το θυμάρι σε ενα ταψί, τα αλατίζετε και τα ραντίζετε με λίγο λάδι. Τα ανακατεύετε και τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.
Καθαρίζετε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα χοντροκόβετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε δυο κουταλιές λάδι να κάψει και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτετε 1 1/2 λίτρο ζωμό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, περίπου 20 λεπτά.
Οταν το κουνουπίδι και το σκορδο ειναι έτοιμα, τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζι για άλλα 10 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ σε δυο δόσεις, πολτοποιείτε τη σούπα και την ξαναγυρνάω στην κατσαρόλα. Αν ειναι πολύ πηχτή την αραιώνω με λίγο ζωμό.
Την αφήνω να πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω την παρμεζάνα, ανακατεύοντας. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο. Πριν σερβίρω προσθέτω στη σούπα μια κουταλιά βούτυρο τρούφας και ανακατευω να λιώσει.

Πηγή: www.tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα