Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά
b1mwssvkt9eoh5pvajsv
Γεύσεις

Γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά

Μια εύκολη και πρωτότυπη πίτσα που γίνεται ένα νοστιμότατο, πλήρες γεύμα.

Υλικά

1 έτοιμη βάση για πίτσα (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
1 κιλό σπανάκι (έτοιμο, καθαρισμένο), ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια, σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
4 αυγά
150 γρ. μπλε τυρί (ή φέτα, με άλλο αποτέλεσμα) θρυμματισμένο
τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια βασιλικό, ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, βάζουμε άνηθο)
70 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά το σπανάκι, το κρεμμύδι (αφήνουμε μερικές ροδέλες στην άκρη) και το δεντρολίβανο για 10 λεπτά, να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Ακουμπάμε τη βάση της πίτσας σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα σπανακιού. Σκορπίζουμε από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού που αφήσαμε στην άκρη και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει η ζύμη.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα