Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. κοσκινισμένο
Αυγά 6 τεμ. χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 200 γρ.
Κουβερτούρα 125 γρ.
Κακάο 2 κουταλιές της σούπας
Amaretto ποτό 3 κουταλιές της σούπας
Χυμό πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
Γάλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Βανίλιες σε σκόνη 2 τεμ.

Για την επικάλυψη

Κουβερτούρα 125 γρ.
Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Amaretti ποτό 1 σφηνάκι

Οδηγίες

Λιώνουμε την κουβερτούρα, μαζί με το βούτυρο, το γάλα και το amaretto (προαιρετικά) με την διαδικασία μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Μόλις είναι έτοιμη η κουβερτούρα την αφήνουμε να κρυώσει , προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ τα 150γρ. ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών,το κακάο και την μια βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά, το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο, αν δούμε το μείγμα να είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρης και την άλλη βανίλια μέχρι να γίνει μια σφικτή μαρέγκα, την οποία την προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να γίνει ένα ομοι0γενές μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για 25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.Για να καταλάβουμε αν ψήθηκε τρυπάμε με μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο.

Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε το γλάσο κουβερτούρας, βάζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ.

* Επειδή σαν μείγμα βγαίνει πολύ μπορούμε αντί για φόρμα κέικ να γεμίσουμε πολλά μικρά φορμάκια.